Του Θωμά Αυγέρη
05/12/2011 (20:56)

Με τον Χρήστο Χριστοδούλου και τις αποφάσεις του τα έχει ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Ο προπονητής του Άρη μιλώντας για το αυριανό παιχνίδι της ομάδας του με την Γκας Τέρα Φλέιμς, αναφέρθηκε και στις αποφάσεις των διαιτητών στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και ειδικά στη τελευταία φάση.
Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είπε: “Είναι ένας διαιτητής τον οποίο εγώ έχω βοηθήσει στα πρώτα του βήματα, όταν ήμουν προπονητής στην Πάτρα. Ρώτησα τον Τζέιμς για την τελευταία φάση και μου είπε ότι του έγινε φάουλ. Ήταν ξινισμένος ο Χριστοδούλου και ανέκφραστος μόλις τελείωσε το ματς κα μπήκε το καλάθι.

Θα έβρισκε μία δικαιολογία για να μην μετρήσει το καλάθι. Θα έδινε βήματα του Τζέιμς στον αέρα. Φάνηκε ότι δεν ήθελε να μετρήσει το καλάθι“.

Και πρόσθεσε για την επίμαχη φάση στο τέλος: “Δεν είναι ίδια στο βίντεο όπως την είδα μέσα στο γήπεδο. Είδα μία παράβαση. Η μπάλα δεν ήταν στο στεφάνι, αλλά ο Πελεκάνος τράβηξε το δυχτάκι. Ισως κατά λάθος. Θα ξαναπώ ότι φάνηκε πως οι διαιτητές δεν ήθελαν να μετρήσει το καλάθι. Ανεξάρτητα από αυτό, θα είχαμε κερδίσει αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στο τέλος. Είχαμε μία πολύ άσχημη διαιτησία και σας προκαλώ να δούμε μαζί το παιχνίδι”.

Σε ότι αφορά στο αυριανό παιχνίδι με την Ολλανδική ομάδα, ο Αλεξανδρής δεν έκρυψε ότι τον προβληματίζει η κούραση των παικτών του: “Πρέπει να αφήσουμε το χθες και να κοιτάξουμε το αύριο. Με απασχολεί αν η ομάδα θα έχει την ενέργεια που χρειάζεται. Δεν μεσολαβεί χρόνος για να ξεκουραστούν τα παιδιά.

Το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν πολύ έντονο και τους άδειασε από απόψεως δυνάμεων. Εκτιμώ όμως ότι με μία αποφόρτιση σήμερα, θα φανούμε αντάξιοι των υποχρεώσεων της ομάδας. Πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς όπως στην Ολλανδία για να κερδίσουμε. Χρειάζεται προσοχή”.

Από την πλευρά του ο Ματέι Κρούσιτς δήλωσε: “Στη χθεσινή αναμέτρηση παίξαμε πολύ καλά, με εξαίρεση τη 2η περίοδο. Χάσαμε για ένα πόντο, πρέπει όμως να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε. Δεν θέλω να σχολιάσω την απόφαση του διαιτητή, διότι έχει την τελευταία απόφαση”.

Για την αναμέτρηση με τη Γκας Τέρα Φλέιμς είπε: “Κερδίσαμε στην Ολλανδία και τώρα με κόσμο στην έδρα μας θα παίξουμε για τη νίκη. Η χθεσινή ήττα για εμάς δεν είναι το τέλος, αλλά δείξαμε πόσο πάθος είχαμε. Είμαστε έτοιμοι διότι ο προπονητής μάς έδωσε ρεπό, οπότε ξεκουραστήκαμε. Είμαστε επαγγελματίες πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε, για να έρθουν τα αποτελέσματα που επιθυμούμε”.