Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της, η νέα διοίκηση της ΚΑΕ Άρης γνώριζε πολύ καλά πως είχε μπροστά της ένα μεγάλο βουνό. Ένα βουνό που για να το σκαρφαλώσει χρειαζόταν τη βοήθεια όλων. Το μεγαλύτερο μέρος των απότομων πλαγιών του συγκεκριμένου βουνού έχει να κάνει με τα χρέηπρος παλιούς και φετινούς παίκτες.

Ήδη εδώ και αρκετές ημέρες οι “κίτρινοι” έχουν ξεκινήσει επαφές με τους εκπροσώπους των περισσοτέρων εξ αυτών, θέλοντας στην ουσία να κάνουν μια πρώτη διερευνητική επαφή αναφορικά με πιθανούς διακανονισμούς. Όπως στην περίπτωση του Νίκου Χατζηβρέττα όμως, στον οποίο οφείλεται ένα ποσό που πλησιάζει τις 250 χιλιάδες ευρώ, έτσι και με τους υπόλοιπους παίκτες, οι πρώτες επαφές έδειξαν πως υπάρχει μεγάλο χάσμα.

Από την μία πλευρά υπάρχουν οι άνθρωποι του Άρη, οι οποίοι προτείνουν “κούρεμα” της τάξης του 50% και αποπληρωμή σε βάθος τριετίας. Από την άλλη οι παίκτες το αρνήθηκαν αντιπροτείνοντας μείωση 30% στα οφειλόμενά τους και αποπληρωμή σχεδόν στο μισό χρονικό διάστημα.

Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα δεδομένα μέχρι σήμερα, δίχως βέβαια να έχει γίνει επαφή με όλους τους παίκτες που έχουν οφειλόμενα όπως για παράδειγμα αυτούς που έχουν προσφύγει στη FIBA (Σκορδίλης, Μπετς, Μάιλς κ.α.).

Μεγάλο ρόλο στις μέχρι τώρα εξελίξεις έχει διαδραματήσει και το γεγονός πως οι κίτρινοι κάλεσαν τους παίκτες για συζητήσεις, δίχως όμως να μπορούν να τους εξασφαλίσουν μία προκαταβολή. Πράγμα που δυσκολεύει πολύ την κατάσταση για την ομάδα δεδομένου πως ο Άρης έχει αποκτήσει ως ομάδα τον τίτλο του αφερέγγυου τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια, για να μπορέσεις να δώσεις έστω μια προκαταβολή σε κάποιον πρέπει να υπάρχουν και χρήματα στα ταμεία σου. Κι από τη στιγμή που μέχρι σήμερα όλοι όσοι υποσχέθηκαν βοήθεια στη νέα διοίκηση δεν έχουν προχωρήσει σε πράξεις, τα ταμεία της ΚΑΕ θα παραμένουν άδεια αναμένοντας τα τελευταία έσοδα από ΟΠΑΠ και τηλεοπτικά.