Ο Άρης ενισχύθηκε σημαντικά με δυο νεαρούς αθλητές για το πρωτάθλημα της Basket League τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο λόγος για την προσθήκη των αθλητών Κυριάκου Πετανίδη και Κώστα Τσιρογιάννη στο ρόστερ της ομάδας.

Ο Πετανίδης υπέγραψε με τους Θεσσαλονικείς μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Ο 19χρονος φόργουορντ ύψους 2,05 ξεκίνησε να πραγματοποιεί τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην ομάδα του Αετού Κιλκίς και στην πορεία βρέθηκε στα τμήματα υποδομών τόσο του Άρη, όσο και του ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον Αίαντα Ευόσμου και το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο και πλέον είναι έτοιμος για το “μεγάλο βήμα” στην καριέρα του με την ομάδα του Άρη.

Πολύ σημαντική προσθήκη θεωρείται και αυτή του νεαρού Κώστα Τσιρογιάννη. Ο 20χρονος γκαρντ ύψους 1,95 ξεκίνησε από τον Πιερικό/Αρχέλαο και στη συνέχεια αγωνίστηκε με τον Ερμή Λαγκαδά. Ύστερα αποκτήθηκε από το Ανατόλια, ενώ τη σεζόν που μας πέρασε βρέθηκε και στην ομάδα της Λάρισας.

Δείτε τις ανακοινώσεις του Άρη:

«Η ΚΑΕ Άρης ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Κυριάκο Πετανίδη μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Ο Πετανίδης γεννήθηκε στις 30 Μαρτίου του 2001 στο Κιλκίς. Έχει ύψος 2,05μ. και αγωνίζεται στη θέση του power forward. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Αετό Κιλκίς και στη συνέχεια μεταπήδησε στα τμήματα υποδομής του Άρη και αργότερα του ΠΑΟΚ.

Μετά την ενηλικίωση του, την περυσινή χρονιά, προτίμησε να μην υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο για να αγωνιστεί σε χαμηλότερη κατηγορία, όπου θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Έτσι, συμφώνησε με τον Αίαντα Ευόσμου, με τον οποίο αγωνίστηκε πέρυσι στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ο Πετανίδης θα φορά το νούμερο 12».

«Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Κώστα Τσιρογιάννη για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Ο Τσιρογιάννης γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου του 2000 στη Θεσσαλονίκη. Έχει ύψος 1,95μ. και αγωνίζεται στη θέση του point guard.

Σε ηλικία 10 ετών εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Πιερικού/Αρχέλαου, στον οποίο αγωνίστηκε μέχρι το 2018. Το 2017 ήταν βασικός play maker στην ανδρική ομάδα. Το 2018 συμφώνησε με τον Ερμή Λαγκαδά και παράλληλα έκανε ατομικές προπονήσεις με τον ΑΡΗ.

Επόμενη του ομάδα ήταν το Ανατόλια, στο ξεκίνημα της σεζόν 2019-2020, όμως, τον Οκτώβριο τον απέκτησε η Λάρισα, όπου έμεινε μέχρι να διακοπεί η περυσινή χρονιά.

Έχει συμμετοχές σε όλες τις Εθνικές ομάδες, από U15 μέχρι U20. Ήταν αρχηγός της Εθνικής U15 στο τουρνουά Φιλίας, που έγινε το 2015 στην Ιταλία και πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λετονία, το καλοκαίρι του 2018.

Ο Τσιρογιάννης θα φορά το νούμερο 33».

Δείτε τις σχετικές δημοσιεύσεις του συλλόγου:

Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Κυριάκο Πετανίδη μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Δημοσιεύτηκε από ARIS B.C. στις Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 

Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Κώστα Τσιρογιάννη για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Δημοσιεύτηκε από ARIS B.C. στις Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020