Μετωπική επίθεση κατά του Νίκου Πετράτου εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, μιλώντας στο “Αθλητικό Μετρόπολις”. Ο ισχυρός άνδρας των “κιτρίνων”, αναφέρθηκε στον γνωστό νομικό, με αφορμή τη καταγγελία του τελευταίου στον ΕΣΑΚΕ. Ουσιαστικά αυτό που φάνηκε ακόμη μία φορά είναι πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών ουσιαστικά δε γίνεται να γεφυρωθούν.

Για τα πολιτικά δικαστήρια που κατέφυγε ο κ. Πετράτος: “Σε αυτό το κομμάτι ήμαστε καλυμμένοι νομικά. Έχουμε κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες και αυτό θα αποδειχτεί όταν κληθούμε από τον αθλητικό δικαστή ή τον ΕΣΑΚΕ. Η ομάδα υπάρχει στο άρθρο 99 και για αυτό παίζει στο πρωτάθλημα. Ο Πετράτος το έκανε για λογούς εντυπώσεων και εκμεταλλεύτηκε την άγνοια των καλαθοσφαιριστών του. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Το μπάσκετ κατάντησε έτσι από ανθρώπους σαν τον κύριο Πετράτο”.

Για τα γενναία κουρέματα στους καλαθοσφαιριστές“Όντως έγιναν συζητήσεις και έγιναν κουρέματα. Το πρόβλημα είναι πως ήθελαν να πάρουν τα χρήματα τους στο επόμενο 12μηνο, κάτι που δε γίνεται γιατί η κατάσταση στον Άρη είναι αισχρή. Μιλάμε για παίκτες που έχουν υπογράψει πολυετή και τεράστια συμβόλαια, έχουν πάρει όλοι τους πάνω από το 60% του ποσού και ζητάνε μέσα σε ένα χρόνο το υπόλοιπο. Ήταν ύποπτα αυτά τα συμβόλαια για την αξία των παικτών ακόμα και για εκείνη την εποχή. Πάνω σε αυτά εμείς ζητήσαμε ένα κούρεμα και αυτός ο άνθρωπος δεν θέλει να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Του είπα πως δε γίνεται να πληρωθεί όλο το ποσό μέσα σε ένα χρόνο και δεν μπορεί να το καταλάβει. Μπορούμε να βρούμε λύση με τους παίκτες αλλά όχι με τον Πετράτο”.

Για την αδειοδότηση της ομάδας: “Την εποχή που υπογράφτηκε η δήλωση δεν υπήρχε τελεσίδικη απόφαση. Όλα αυτά ο κ. Πετράτος τα λέει για να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις εις βάρος του Άρη. Ο Άρης έχει χρυσοπληρώσει τους παίκτες του Πετράτου και τον ίδιο”.

Για το τα θα γίνει από δω και πέρα: “Έχουμε δυο μήνες για να συμβιβαστούμε με όσο δυνατόν περισσότερους παίκτες. Πρέπει να καταλάβουν πως οι εποχές είναι δύσκολες. Τα τηλεοπτικά και ο ΟΠΑΠ είναι αβέβαια. Προσπαθούμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή λύση και να δημιουργήσει ο Άρης όσο περισσότερα έσοδα γίνεται”.

Ο ίδιος ο Νίκος Πετράτος, απάντησε μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, λέγοντας: “Το ένα σκέλος έχει να κάνει με την ειδική προκήρυξη και κανονισμό του ΕΣΑΚΕ που απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Είναι παράνομο. Υπήρξε στο παρελθόν ξανά τέτοια περίπτωση. Στο ποδόσφαιρο, στο ποιο πρόσφατο παρελθόν θα θυμάστε την περίπτωση της Νίκης Βόλου πχ. Αυτό είναι το ένα θέμα.

Το άλλο που είναι σοβαρότερο είναι το εξής. Υπάρχει ένας κανονισμός αδειοδότησης των ομάδων με κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Μια από αυτές είναι να μην έχουν χρέη σε παλιούς καλαθοσφαιριστές. Μόλις υποβάλουν τα δικαιολογητικά για κάποιους παίκτες μπορούν και παίρνουν την αδειοδότηση. Εγώ ζήτω από τον εισαγγελέα να ελέγξει αυτά τα δικαιολογητικά και τις υπεύθυνες δηλώσεις εάν αυτές έχουν κατατεθεί τη σωστή χρονική στιγμή που έπρεπε ή αν είναι ψευδής, αλλιώς ο Άρης δε θα έπρεπε να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα”.

Για το αν θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση είπε: “Ο Κούμπουρας είχε οφειλές 37.000 ευρώ και συμφώνησε να τις μειώσει στις 22.000. Για ποιο λόγο δεν το διακανόνισε ο Άρης; Ο Ντικούδης είχε 150.000 απαίτηση με τον μάναντζέρ του και τα έριξε στις 85.000. Ο Σκορδίλης είχε 107.000 και έφτασε στις 90.000. Ο Αργυρόπουλος είχε να πάρει 34.000 και τις έριξε κάπου στις 24.000. Έκανε κανέναν διακανονισμό από τους παραπάνω ο Άρης; Εμείς είπαμε να αφήσει ο Άρης τα τηλεοπτικά και τον ΟΠΑΠ, να τα δώσει στους παίκτες του και να “ζήσει” με τα υπόλοιπα έσοδα. Να κάνει ο Άρης συγκεκριμένη πρόταση “κουρέματος” στους παίκτες, αλλά και συνεπειών εφόσον δεν τηρηθεί”.