Ο Άρης προετοιμάζεται για την επόμενη αγωνιστική περίοδο με τη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο να πραγματοποιούν σήμερα συνέντευξη Τύπου. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τύπου “Ηλίας Ζυγούρης” στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο ο απολογισμός της Διοίκησης της Κ.Α.Ε. Άρης για τη σεζόν που μας πέρασε και η παρουσίαση του κόουτς της ομάδας, Βαγγέλη Αγγέλου.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, Λευτέρης Αρβανίτης που έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε: “Ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο και περάσαμε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Έγιναν μεγάλες προσπάθειας από όλα τα μέλη του Συμβουλίου, ώστε να φτάσουμε στο τέλος της χρονιάς με το κεφάλι ψηλά και να κάνουμε τους Αρειανούς να αισθάνονται υπερήφανοι γι’ αυτό τουλάχιστον που παρουσιάσαμε μέσα στο παρκέ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, θεωρώ ότι η χρονιά ήταν καλή, θα μπορούσαμε να καταφέρουμε περισσότερα στο τέλος, να μπούμε στην τετράδα. Ήταν μεγάλη επιτυχία για τα δεδομένα της χρονιάς, όταν για μία βολή ή για ένα διαιτητικό σφάλμα, δεν το καταφέραμε. Ωστόσο, δείξαμε ότι ήμασταν ομάδα, μια οικογένεια, πάλευαν οι αθλητές και οι προπονητές και τιμούσαν όλοι τη φανέλα που φορούσαν. Θεωρώ ότι ήταν μία καλή χρονιά σε σχέση με τα δεδομένα με τα οποία ξεκινήσαμε.

Θα αναφερθώ περισσότερο στο Διοικητικό κομμάτι, στο οποίο πετύχαμε αρκετά πράγματα, με πολύ μεγάλο αγώνα, πολύ χρόνο αφιερωμένο στην ομάδα. Στόχος μας από την αρχή ήταν να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, τα υπέρογκα χρέη που έπνιγαν τον Σύλλογο. Πήραμε το πιστοποιητικό συμμετοχής στο Πρωτάθλημα γρήγορα, ανοίξαμε την εγγυητική μας και γενικά ήμασταν μία ομάδα που ήμασταν συνεπείς στις φετινές μας υποχρεώσεις, τις οποίες εμείς είχαμε αναλάβει.

Πριν από έξη περίπου μήνες είχα πει ότι από τα 5,6 εκ. ευρώ χρέη που είχαμε παραλάβει, είχαμε πέσει στα 4,9, ενώ τον Μάιο του 2013 πήγαμε στο δικαστήριο για τη υπαγωγή μας στο άρθρο 99 με 4,7 εκ. χρέη. ‘Άρα, είχαμε μία πολύ μεγάλη μείωση. Ο στόχος είναι να μειωθούν κι άλλο τα χρέη με την υπαγωγή μας στο άρθρο 99. Θέλει πάρα πολλή δουλειά, τακτική και χρήματα. Αν αυτό το καταφέρουμε, τον Σεπτέμβριο τα χρέη θα πέσουν κι άλλο, περίπου στα 3,2 εκ. ευρώ. Ανάλογα φυσικά με τις συμφωνίες που θα προκύπτουν. Αυτό σημαίνει ότι για επόμενα 5 χρόνια , η ομάδα χρειάζεται περίπου 600χιλ. ευρώ, τα οποία θα πηγαίνουν οπωσδήποτε στα παλιά χρέη της ομάδας.

Η φετινή χρονιά είναι πρωτογενώς κερδοφόρα, αλλά δυστυχώς έτσι όπως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, μας δημιούργησε ένα πρόβλημα ρευστότητας, το οποίο λύσαμε με κάποιους ανθρώπους που μας βοήθησαν. Αυτό αποδεικνύεται και από το ότι οι περισσότεροι αθλητές από την περσινή χρονιά έμειναν στην ομάδα με διετή ή τριετή συμβόλαια.

Είχαμε ένα μικρό πρόβλημα εσόδων την περσινή χρονιά, είχαμε βάλει στόχο στα εισιτήρια διαρκείας, τα οποία κινήθηκαν στα νούμερα που κινούνται τα τελευταία χρόνια, γύρω στα 1300. Από εκεί είχαμε μια μικρή υστέρηση. Επίσης, πιστεύαμε ότι το ARIS GOLDEN CLUB θα βοηθούσε περισσότερο, είχε μια μικρή υστέρηση, περίπου 40% από αυτό που είχαμε υπολογίσει. Δημιουργήθηκε, επίσης, πρόβλημα με το κλείσιμο της ΕΡΤ, από όπου ο ΑΡΗΣ έχει να παίρνει περίπου 90χιλ. ευρώ και δεν ξέρουμε την κατάληξη.

Ελπίζω τη νέα χρονιά που μας έρχεται, οργανώνοντας το τμήμα μάρκετινγκ με τον κ. Νίκο Στακιά και τους συνεργάτες του, να καταφέρουμε να έχουμε περισσότερα έσοδα, να κοιτάξουμε την προώθηση των εισιτήριων διαρκείας σε μια άλλη βάση, απευθυνόμενοι σε ένα άλλο target group με περισσότερα έσοδα.

Η Διοίκηση συνεχίζει όπως είναι, προστέθηκε ο κ. Θωμάς Νικολός, μέλος του ARIS GOLDEN CLUB και νομικός που ασχολείται με το εμπορικό κομμάτι . Ήταν μια χρονιά που άφησε θετικό πρόσημο στη Διοικητική μεταχείριση και στο αγωνιστικό κομμάτι. Η νέα χρονιά θα είναι το ίδιο δύσκολη με την προηγούμενη, τα χρέη παραμένουν μεγάλα για τις εποχές που ζούμε και για την κατάσταση που βρίσκεται το ελληνικό μπάσκετ.

Θα πρέπει όλος ο ΑΡΗΣ, στην προσπάθεια αυτή, που είναι τίμια, ειλικρινής, με καθαρά χέρια και πρόσωπα, να συστρατευτεί για να μπορέσει το τμήμα αυτό να βγει από την κρίση και να δημιουργήσει τις συνθήκες για κάτι πιο υγιές και όμορφο Εννοείται ότι μπροστάρης στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει να είναι όλοι αυτοί που έχουν ευθύνες για τη δημιουργία των χρεών, είτε διοικούσαν, είτε δε διοικούσαν, είτε στήριζαν αυτούς που διοικούσαν.

Πλέον η ομάδα εδώ που έχει φτάσει, πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εμείς σαν Διοίκηση ξεκινήσαμε δυνατά και φέτος. Αν δούμε, όμως, ότι αυτοί που έχουν τις ευθύνες, συνεχίζουν να παίζουν κρυφτό και αναλαμβάνουν δήθεν ευθύνες, δεν θα το αφήσουμε έτσι, θα ενημερώσουμε αμέσως τον κόσμο του ΑΡΗ για το τι συμβαίνει και από εκεί και μετά δε νομίζω ότι θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να διοικούμε με αυτόν τον τρόπο”.

Γαλιλαίας: “πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος καπετάνιος”

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ, Χρήστος Γαλιλαίας, για να προσθέσει: “Ο τρόπος που σκέφτηκα να αποτυπώσω την κατάσταση, επηρεασμένος και από τον κόουτς που κάποιες φορές μιλάει συμβολικά είναι ο εξής. Πριν βγει κάποιος να ταξιδέψει στη θάλασσα, πρέπει να δει το δελτίο καιρού. Το δελτίο καιρού για το καράβι που λέγεται ΑΡΗΣ, έβγαλε απαγορευτικό. Επειδή, όμως, η Ιστορία και το μέγεθος του Συλλόγου δεν επιτρέπει να μείνει το καράβι δεμένο, η πλοιοκτήτρια εταιρεία- η Διοίκηση- έπρεπε να πάρει μια απόφαση και αυτή η απόφαση ήταν ότι πρέπει να βγει το καράβι.

Για να γίνει, όμως, αυτό πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος καπετάνιος. Έχουμε, λοιπόν, την τύχη να έχουμε τον καλύτερο καπετάνιο στην Ευρώπη, τον Βαγγέλη Αγγέλου, ο οποίος δέχθηκε να πάρει αυτό το ρίσκο και να μοιραστεί το όραμα της Διοίκησης καιν του λαού του ΑΡΗ, συναισθανόμενος το βάρος της Ιστορίας και της φανέλας. Έχουμε την χαρά και την τιμή να παρουσιάζουμε σήμερα τον κόουτς”.

Αγγέλου: “Είμαστε έτοιμοι και αισιόδοξοι”

Ο προπονητής του ΑΡΗ, Βαγγέλης Αγγέλου, υπογράμμισε με τη σειρά του: «Έχω εκφράσει πολλές φορές τη χαρά και την τιμή που νιώθω ερχόμενος στην οικογένεια του ΑΡΗ. Όποιος έρθει σε αυτήν την ομάδα, το μόνο που έχει να πάθει είναι συναισθηματικό σοκ. Στον ΑΡΗ δεν μπορείς να πεθάνεις από το κακό, μόνο από την αγάπη.

Το άθλημα που κουβαλάει την ιστορία του ΑΡΗ είναι το μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι πολύ αυστηρό άθλημα, πειθαρχημένο, που παίζεται σε συγκεκριμένο χώρο με συγκεκριμένους κανόνες και χρόνο. Δεν μπορείς να κάνεις επίθεση πάνω από 24”, όπως δεν μπορείς και να κατέβεις το μέσο του γηπέδου σε πάνω από 8”. Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ένα άθλημα τόσο αληθινό, έχει διοικηθεί με τόσο ελεεινό, αδιαφανή και ντροπιαστικό τρόπο! Ένα άθλημα που έχει προσελκύσει και έχει φτιάξει πρότυπα, πώς μπορεί να διοικείται από ανευθυνότητα. Ένα άθλημα που δίνει τόση χαρά και αποτελεί πρότυπο συνεργασίας και ομαδικότητας, πώς μπορεί να απομονώνει ανθρώπους και να αναιρεί τη λέξη συνεργασία.

Στον ΑΡΗ γνώρισα πολύ δυνατούς ηθικά ανθρώπους. Ήρθα στον ΑΡΗ για την παρέα, τη φιλία, τη συναδελφικότητα, τη συνεργασία. Βλέπω ότι στις πράξεις που πρέπει να κάνει ο ΑΡΗΣ, πρόσθεση ή αφαίρεση, κυριαρχεί η διαίρεση. Πρέπει να υπάρχει ανάληψη ευθύνης, οπότε στο κομμάτι που αναλογεί σε μένα, λέω ότι θα έχουμε πολλές και μεγάλες εκρήξεις στην προσπάθεια αυτή και ελπίζουμε ότι από την αποτυχία θα βγει κάτι καλό.

Ο Χρήστος Γαλιλαίας είπε ότι αυτό το ταξίδι έχει και τρέλα. Υπάρχει ρίσκο. Είμαστε έτοιμοι, αισιόδοξοι και με την αλήθεια και τη φερεγγυότητα θα καταφέρουμε στις συμφωνίες μας να πείσουμε τους ανθρώπους ότι είμαστε φερέγγυοι. Πιστεύουμε με τη βοήθεια του Θεού ότι θα τα καταφέρουμε. Θα σηκώσουμε με το γάντι του πολέμου σε οποιονδήποτε ακολουθήσει τακτικές κατά του ΑΡΗ“.