Χείμαρρος ήταν ο Λευτέρης Αρβανίτης μιλώντας πριν από λίγη ώρα στο ραδιοφωνικό σταθμό “Libero”. Ο πρόεδρος του Άρη αναφέρθηκε στο ραντεβού με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή το οποίο και δεν έγινε, όπως και σε άλλα θέματα. Μεταξύ αυτών και η υπόθεση του Γάιου Σκορδίλη καθώς και το ζήτημα που υπάρχει με τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων, δείχνοντας πως και οι “κίτρινοι” θα διατηρήσουν σκληρή στάση. 

Για την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή: “Βρίσκομαι εκτός Θεσσαλονίκης και δεν μπορέσαμε να βρεθούμε. Μιλήσαμε στο τηλέφωνο και θα κουβεντιάσουμε αύριο”.

Για την ήττα από τη Νέα Κηφισιά και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο: “Ήταν μια απαράδεκτη και ντροπιαστική ήττα για τον Άρη. Μια τραγική εμφάνιση που μας οδήγησε σε ένα ντροπιαστικό αποτέλεσμα. Αυτό που είδα δεν είχε καμία απολύτως σχέση με αυτό που είδα στη Βουλγαρία, ούτε στο παιχνίδι με το Περιστέρι, ούτε με το Φιλαθλητικό. Δεν είχε καμία σχέση με αυτά τα παιχνίδια. Είναι ανεξήγητο το πώς παρουσιαστήκαμε έτσι. Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορέσαμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να αντιδράσουμε σωστά. Αποκλειστήκαμε από ένα θεσμό που πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να προχωρήσουμε. Δεν μα σταματήσει όμως μια τέτοια ήττα. Συνεχίζουμε με χαμηλά το κεφάλι για να εξυγιάνουμε τον Άρη“.

Για την προσθήκη αθλητών στο ρόστερ, όπως αυτή του Πελεκάνου: “Παρόλο που προσπαθούμε να έχουμε χαμηλά το μπάτζετ, όταν παίρνουμε τέτοια αθλητές, βλέπουμε και πιο ψηλά. Τους φέραμε κάνοντας τους κοινωνούς στο όραμα της αναγέννησης του Άρη. Δυστυχώς βρέθηκαν σε μια κακή μέρα και οδηγηθήκαμε σε μια οδυνηρή ήττα”.

Για το θέμα με τη FIBA: “Εκθέσαμε το πρόβλημα μας και εξηγήσαμε τους λόγους που πρέπει να πετύχει η άρση της αναστολής της ποινής του Άρη, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να εξυγιανθεί. Εξηγήσαμε πως αν πάρουμε ξένους που έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα, οι μάνατζερ τους έδιναν σε πολύ υψηλές τιμές και δεν είχαμε τη δυνατότητα να πληρώσουμε τα νούμερα που ζητούσαν παίρνοντας έτσι τρία κολεγιόπαιδα, με χαμηλούς αριθμούς. Ταίριαζε στη νοοτροπία μας να έχουμε μια νεανική ομάδα, η οποία θα βγάζει ενέργεια. Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα από την ομοσπονδία να το πετύχει αυτό. Ακόμα παλεύουν στην ομοσπονδία όπως και ο Άρης και έχουμε δίκιο απέναντι στη FIBA. Αυτή το βλέπει λίγο διαφορετικά θέμα. Είναι θέμα ωρών να λυθεί το ζήτημα έτσι ή αλλιώς. Εμείς έχουμε και ένα plan B, που το έχουμε σχεδιάσει  Επιμένουμε όμως φυσικά στο αρχικό μας σχέδιο, γιατί αυτό θεωρούμε ότι θα βοηθήσει τον Άρη”.

Για το ζήτημα με το Σκορδίλη: “Έχουμε συμφωνήσει αλλά ο εκπρόσωπος του εκπροσωπεί πολλούς πρώην αθλητές του Άρη και βάζει πολλά λεφτά στο τραπέζι.. Αυτό όμως δεν μπορεί να το υλοποιήσει η ομάδα, καθώς έχουμε περιορισμένα έσοδα. Είναι θέμα λίγων ωρών για να ξεκαθαρίσει το ζήτημα. Όλα τα εμπόδια είναι για καλό. Στο τέλος θα έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Είναι στενάχωρο ότι ακόμα η ομάδα παίζει μισή, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τον Άρη. Υπάρχουν πολλά εμπόδια και καλοθελητές που φοβούνται τον Άρηκαι τον καταγγέλλουν, ενώ η ομάδα δεν έχει κάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Θέλουν την ομάδα να έχει προβλήματα για να είναι πιο ψηλά από εμάς με αυτό τον τρόπο. Έχουμε να κάνουμε με μια Αθηνοκεντρική αντιμετώπιση όπως την ξέραμε παλιά“.

Για το θέμα των τηλεοπτικών και την απόφαση της ΕΡΤ να μην αυξήσει την προσφορά της: “Φυσικά και δεν θέλουμε να ξεκινήσει έτσι το πρωτάθλημα. Είμαστε υπέρ της αναβολής της 1ης αγωνιστικής. Να πάρει 106.000 ευρώ ο Άρης και 1 εκ. ο ΠΑΟ; Είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν δεχόμαστε καμία μείωση από το περσινό συμβόλαιο. Πως θα εξυγιανθούν οι ομάδες με αυτό τον τρόπο; Σήμερα πληρώσαμε και πάλι την εφορία. Έχουμε ασφαλιστική και εγγυητική ενημερότητα. Το θέμα είναι η φορολογική. Εννοείται ότι θα τηρηθεί και θα πληρώσουμε. Απλά περιμένουμε τα λεφτά από τον ΟΠΑΠ. Από εκεί θα τα πάρει η εφορία. Δεν θα περάσουν από τον ΑΡΗ αυτά τα χρήματα. Με τα λεφτά που περιμένουμε, θα πληρωθούν οι επόμενες δύο δόσεις. Απλά συγκεκριμένες ομάδες από την Αθήνα, μετά την μεταγραφή του Πελεκάνου, ασχολούνται με την φορολογική ενημερότητα του Άρη”.

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πώληση των διαρκείας: “Για την προσπάθεια που έχει γίνει από τις 24 Μαΐου και μετά, και την οικονομική κατάσταση στην οποία ήταν η ομάδα, τα περίπου 800 διαρκείας θα μπορούσαν να είναι ελαφρώς περισσότερα. Για αυτό όμως δεν φταίει ο κόσμος. Υπάρχει μεγάλη κρίση στην Ελλάδα. Δεν περισσεύει εύκολα το ευρώ. Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε το φράγμα των 1.500 διαρκείας που είχαμε βάλει ως στόχο”.