Με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη να είναι παρόντα στο γήπεδο, οι παίκτες του Άρη πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα την πρώτη επίσημη προπόνηση της φετινής σεζόν. Ο ισχυρός άνδρας των “κιτρίνων”, αναφέρθηκε σε διάφορα θέμα, όπως για παράδειγμα αυτό της FIBA και τον οικονομικό έλεγχο που θα γίνει στο προσεχές μέλλον στην ΚΑΕ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη νέα σεζόν: “Θέλω να ευχηθώ καλή μπασκετική χρονιά με υγεία σε μία δύσκολη εποχή για όλη τη χώρα. Μετά τον Μάιο και τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήσαμε, προτιμήσαμε το δρόμο των πράξεων και όχι των λόγων, της συναίνεσης και όχι των διχασμών.

Ο πιο κρίσιμος στόχος επιτεύχθηκε την Παρασκευή με την εξασφάλιση του πιστοποιητικού συμμετοχής μετά από αγώνα τριών μηνών. Επόμενος στόχος είναι η συγκρότηση αξιόμαχου και ποιοτικού ρόστερ με στόχο μία αξιοπρεπή παρουσία. Θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα παλεύει όλα τα παιχνίδια και θα μαχητική πάνω στο παρκέ”.

Για την παρουσία του κόσμου: “Ζητάω για πρώτη φορά από τον κόσμο του Άρη να έρθει πιο κοντά στην ομάδα και να τη βοηθήσει με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας. Ο Άρης είναι η οικογένειά μας και θέλουμε να ξεπεράσει τις δυσκολίες, οπότε από αύριο περιμένουμε τον κόσμο ακόμα πιο κοντά και να καταθέσει τον οβολό του”.

Για τη FIBA: “Έχουμε το πρόβλημα με την απαγόρευση μεταγραφών από τον Ιανουάριο του 2012 και προσπαθούμε να το ξεπεράσουμε. Είναι μία λεπτή διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Προσπαθήσαμε να δείξουμε στη FIBA τις προσπάθειες διακανονισμών που κάνουμε και στις οποίες αντιμετωπίσαμε δυστροπία από κάποιους. Η ομάδα πρέπει να υπάρχει και αν δε γίνει αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει και εξυγίανση. Ελπίζω να βοηθήσει η FIBA, της οποίας μέσω της ΕΟΚ είμαστε μέλη”.

Για τη στάση του Σκορδίλη: “Κάναμε τις προτάσεις μας στον Σκορδίλη και θέλουμε να δείξει κατανόηση απέναντι σε μία ομάδα που τον βοήθησε να αναδειχτεί. Είναι το νούμερο ένα πρόβλημα για μας”.

Για τη βοήθεια των Αρειανών επιχειρηματιών: “Το Aris Golden Club βοήθησε την ομάδα στο θέμα της εγγυητικής και λόγω του καλοκαιριού ήταν δύσκολο να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή. Περιμένουμε από δω και πέρα πιο εντατική βοήθεια. Η ΣΑΡΙΣΑ έχει βοηθήσει την ομάδα και θα κάνω μία συνάντηση μαζί τους για να δούμε πώς μπορεί να τη βοηθήσει και από δω και στο εξής, με δεδεομένο πως συνεχίζει τη λειτουργία της”.

Για τον οικονομικό έλεγχο στη ΚΑΕ: “Θα γίνει μία συνέντευξη Τύπου όταν τελειώσουν τα θέματα που μας απασχολούν και θα γίνει έλεγχος στην ΚΑΕ από το 2003 και μετά”.