Δεν του έφταναν του Αρη τα παλιά χρέη και τα ΒΑΝ της FIBA  που πάνε κι έρχονται, η ομάδα έχει να σκέφτεται και τις οφειλές προς τους παίκτες της από την περσινή περίοδο. Και αυτό της το υπενθύμισε ο Μάικλ Κάιζερ. Ο Αμερικανός έστειλε εξώδικο στον σύλλογο με το οποίο τονίζει ότι πέρασαν οι προθεσμίες που υπήρχαν για να αρχίσει να παίρνει τα περσινά χρήματα που του οφείλει ο σύλλογος. Ετσι ζητάει να πληρωθεί, αλλιώς θα θέσει σε ισχύ την ρήτρα που φαίνεται να υπήρχε στην συμφωνία των δυο πλευρών.

Ο Αρης είχε συμφωνήσει με τον παίκτη να λυθεί το συμβόλαιό του και να μην τεθεί σε ισχύ ο δεύτερος χρόνος που υπήρχε. Στην συμφωνία φαίνεται να υπήρχε μια ρήτρα που έδινε στον παίκτη το δικαίωμα να πάρει ένα έξτρα ποσό, αν η ομάδα δεν τον πληρώσει μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Ο Κάιζερ είχε πάρει μια από τις δόσεις που είχαν συμφωνηθεί. Ο Αμερικανός σέντερ, όμως, ισχυρίζεται ότι ο Αρης καθυστέρησε να του καταβάλει την δόση για τα οφειλόμενα που έπρεπε να του είχε δοθεί στις 15 Ιουνίου.

Ετσι έστειλε εξώδικο στον σύλλογο, ο οποίος προσπαθεί να βρει μια λύση για να τακτοποιήσει και τα παλιά και τα νυν χρέη που πνίγουν την ομάδα.