Εδώ και αρκετό καιρό ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ έχει κεντρίσει τα βλέμματα αρκετών αμερικανικών κολεγίων. Κάτι το εντυπωσιακό Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έκανε το περσινό καλοκαίρι με τα χρώματα της Βουλγαρίας, κάτι οι καλές εμφανίσεις του με τον Άρη στη Basket League ΟΠΑΠ, έκαναν τον νεαρό φόργουορντ μήλον της έριδος για αρκετά κολέγια.

Εν τέλει, όμως, η μπίλια… έκατσε στο Xavier το οποίο επέλεξε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ στην περίπτωση που αποφασίσει να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο παίκτης του Άρη, όπως τόνισε σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο basketblog.gr, δεν έχει κατασταλάξει στο τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με την καριέρα του, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το παράθυρο της παραμονής του στο ρόστερ του “Αυτοκράτορα“.

Επέλεξα το Xavier ως το κολέγιο στο οποίο θα αγωνιστώ, εφόσον αποφασίσω να παίξω του χρόνου στο NCAA. Η υπογραφή της υποτροφίας μου έγινε απλά και μόνο διότι είχα περιθώριο μέχρι τις 20 Μαΐου να επιλέξω κάποιο κολέγιο ούτως ώστε να μπορέσω του χρόνου να αγωνιστώ στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως αποχαιρετώ τον Άρη. Ήταν κάτι τυπικό που έγινε προκειμένου να μην κλείσει η πόρτα του κολεγιακού πρωταθλήματος για μένα. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν θα αγωνιστώ στο NCAA ή αν θα παραμείνω στον Άρη“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ.