Ο Άρης μπορεί να έχει καθυστερήσει στο μετεγγραφικό του σχεδιασμό, όμως η αργοπορία είναι και ένα μέρος του πλάνου που έχει στο μυαλό του ο Παναγιώτης Γιαννάκης για την επόμενη μέρα της ομάδας. Ο «δράκος» θέλει να εμπιστευτεί τους παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας και έδειξαν στο Ευρωπαϊκό των Νέων ότι έχουν τις δυνατότητες να ανταποκριθούν σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο.

Παρόλα αυτά δεν θα λείψουν και οι μετεγγραφές, οι οποίες θα είναι κατά βάση Ελλήνων παικτών. Μετά λοιπόν από την περίπτωση του Ζήση Σαρικόπουλου, για τον οποίο έχετε ενημερωθεί με σχετικό ρεπορτάζ πρώτοι από το basketblog.gr, οι «κίτρινοι» εξετάζουν και την περίπτωση του Γιάννη Αθηναίου. Ο έμπειρος γκαρντ έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και μετά την αποθεραπεία που ακολούθησε λόγω του προβλήματος τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε, είναι πανέτοιμος να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Στον Άρη εκτιμούν το ταλέντο του και τις ικανότητες του και πιστεύουν ότι θα μπορούσε να ηγηθεί της περιφέρειας στην επόμενη ημέρα της ομάδας και παράλληλα να βοηθήσει στην ατομική βελτίωση των νέων, όπως ο Φλιώνης και ο Δίπλαρος.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι σε προχωρημένο επίπεδο με τον ίδιο τον παίκτη να εμφανίζεται θετικός στο να φορέσει ξανά τα κιτρινόμαυρα και δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να υπάρξουν οριστικές εξελίξεις.