Του Θωμά Αυγέρη
15/12/2011 (13:45)

Τα τελευταία δύο λεπτά στην αναμέτρηση του Αρη με τη Νίμπουρκ αποδείχθηκαν καταστροφικά για τους “κίτρινους“.
Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ουσιαστικά “αυτοκτόνησε”, δείχνοντας πως στα κρίσιμα σημεία δεν έχει “καθαρό” μυαλό. Από την πλευρά του ο Ελληνας τεχνικός ρίχνει ιδιαίτερο βάρος σε αυτό το κομμάτι, αφού θέλει το πάθημα της Τσεχίας (αλλά και άλλων αναμετρήσεων όπως με Ολυμπιακό, ΚΑΟΔ και Πανιώνιο) να γίνει μάθημα στους παίκτες του.
Το 2011 “κλείνει” με τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια για τον Αρη και στόχος είναι ο “Αυτοκράτορας” να πετύχει το απόλυτο.

Η συνεχής αγωνιστική άνοδος κάνει τον “τίγρη” να είναι αισιόδοξος, αλλά γνωρίζει πως όσο η σεζόν προχωρώ και οι αγώνες γίνονται ολοένα και πιο σημαντικοί, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα κάνουν την ομάδα του να ξεχωρίσει.

Οι “κίτρινοι” έχουν το ελαφρυντικό των πολλών νεαρών παικτών και αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Αλεξανδρής είναι να τους “ωριμάσει” μπασκετικά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. “Κλειδί” σε αυτή του την προσπάθεια θα αποτελέσουν οι έμπειροι παίκτες που διαθέτει ο Άρης στο ρόστερ του. Ο Τσαλδάρης, ο Ταπούτος και εν συνεχεία οι Ντέιβις-Τζέιμς θα γίνουν οδηγοί για τους νεαρότερους.

Ειδικά οι δύο πρώτοι έχουν “φάει” τα γήπεδα της Α1 με το.. κουτάλι και γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνει μία ομάδα ούτως ώστε να πραγματοποιήσει το ένα κλικ παραπάνω και να ανέβει επίπεδο. Τα δείγματα γραφής των “κιτρίνων” το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Το ζητούμενο όμως είναι να υπάρξει και η απαιτούμενη διάρκεια στην απόδοσή τους.