Του Θωμά Αυγέρη
05/12/2011 (20:30)

Ένας από τους κορυφαίους του Άρη στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, αλλά και συνάμα από τους μοιραίους αφού αστόχησε σε μία από τις δύο τελευταίες βολές της ομάδας του, ήταν ο Χρήστος Ταπούτος. Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε στον “ΑΡΗΣ FM” για το χθεσινό παιχνίδι, αλλά και το αυριανό με την Γκας Τέρα Φλέιμς.
Αναφορικά με τον αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό, χθες στο Αλεξάνδρειο, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α1, δήλωσε: “Σίγουρα όταν έρχεται μία ήττα με αυτό τον τρόπο θα κάνουμε αρκετές μέρες για να το χωνέψουμε. Επειδή όμως ακολουθεί αύριο ένα άλλο παιχνίδι, για διαφορετικό θεσμό, θα πρέπει να ξεχάσουμε αυτό που έγινε χθες”.

Σχετικά με την τελευταία φάση του αγώνα, και το κατά πόσο αυτή καθόρισε το αποτέλεσμα, είπε: “Δεν θα ήθελα να ασχοληθώ γενικά με τη διαιτησία. Όσον αφορά την τελευταία φάση, η οποία ήταν αρκετά δύσκολη, η αλήθεια είναι πως την είδα πολλές φορές στο βίντεο. Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω αν μετράει ή δεν μετράει το καλάθι. Είναι η πρώτη φορά που κάποιος διαιτητής χρησιμοποίησε το βίντεο για να πάρει την απόφαση. Ξέρουμε ότι η δύναμη πλέον στο ελληνικό μπάσκετ είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός κι εμείς θα πρέπει να μάθουμε να παίζουμε υπό αυτές τις συνθήκες”.

Για την βελτιωμένη παρουσία της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια, σημείωσε: “Ήξερα πως η ομάδα θα αρχίσει να ρολάρει και να παίζει καλά. Είναι δύσκολο κυρίως για τα ξένα παιδιά να προσαρμοστούν στα ευρωπαϊκά δεδομένα, ειδικά όταν προέρχονται από κολλέγια. Με τα αποτελέσματα δικαιώνεται η υπομονή του προπονητή μας και η πίστη του στην ομάδα“.

Αναφορικά με την προσαρμογή των ξένων παικτών στον Άρη, δήλωσε: “Από την πρώτη στιγμή με ρωτάνε για την ατμόσφαιρα, για τον κόσμο, για το πότε θα το αισθανθούν κι αυτοί. Βλέπουν βιντεάκια στο ίντερνετ και έρχονται διαδικτυακά ενημερωμένοι για το τι σημαίνει ο Άρης“.

Για την ατμόσφαιρα που επικρατούσε χθες στο Αλεξάνδρειο, είπε: “Χθες δημιουργήθηκε μία ζεστή ατμόσφαιρα από τον κόσμο της ομάδας. Παρόλαυτα αν το γήπεδο ήταν γεμάτο νομίζω πως δεν θα χάναμε το παιχνίδι. Ο κόσμος για φέτος πρώτη φορά ήρθε και μας βοήθησε τόσο πολύ. Θέλω να τον ευχαριστήσω και εκ μέρους των συμπαικτών μου και ελπίζω με τη συμπεριφορά μας να τον κάνουμε να ξαναέρθει στο γήπεδο, και με μεγαλύτερη μαζικότητα”.

Αναφορικά με το αυριανό ματς με την Γκας Τέρα Φλέιμς, τόνισε: “Αύριο ουσιαστικά αν κερδίσουμε και χάσει η Ρουντούπις μπορούμε να προκριθούμε και με δύο ήττες. Εμείς δεν κοιτάμε αυτό. Κοιτάμε το παιχνίδι. Είναι μία διοργάνωση που μας ενδιαφέρει και στόχος αύριο είναι η νίκη”.

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας αλλά και τα παιχνίδια που ακολουθούν, τόνισε: “Μέχρι στιγμής κάναμε κάποιες χαζές ήττες. Η ομάδα έχει αρχίσει να βρίσκει το ρυθμό της. Το πρόγραμμα είναι βατό από εδώ και πέρα. Μπορούμε να κάνουμε κάποιες νίκες. Πρέπει να βάζουμε πάθος και διάθεση στο παιχνίδι και οι νίκες θα έρθουν“.

Για τον κόσμο του Άρη και το αυριανό ευρωπαϊκό παιχνίδι, είπε: “Να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο, να μας δει, να τον ευχαριστήσουμε και να πανηγυρίσουμε μία πρόκριση στην επόμενη φάση”.