Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η επίσημη παρουσίαση του φετινού Άρη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης με τον προχθεσινό αγώνα απέναντι στον ΚΑΟΔ και την τεχνική ποινή στον Μοχάμεντ Πάσαλιτς να… συζητείται ποικιλοτρόπως. 

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Λευτέρης Αρβανίτης τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις αρχικά για την ένσταση που κατέθεσαν οι “κίτρινοι” για τον αγώνα με τον ΚΑΟΔ: “Φυσικά και θα υποστηρίξουμε την ένσταση μιας και υπάρχει φανερή αλλοίωση αποτελέσματος και με βάση τους κανονισμούς πρέπει να δικαιωθούμε. Θα παρουσιάσουμε τα σχετικά βίντεο που δικαιώνουν τις θέσεις μας στον αθλητικό δικαστή” και πρόσθεσε για την εκδήλωση και την φετινή χρονιά:

“Είναι μία δύσκολη χρονιά για τον ΑΡΗ. Εμείς μέχρι στιγμής κάναμε ότι μπορούσαμε, ότι πιο σοβαρό για την ομάδα. Περιμένουμε η ομάδα να έχει καλύτερη πορεία και να πραγματοποιήσει τους στόχους της. Που είναι μία αξιοπρεπή πορεία αλλά παράλληλα και η οικονομική εξυγίανση της ΚΑΕ“.

“Υπερβολική και… άδικη κρίση”

Ο προπονητής των Θεσσαλονικέων, Βαγγέλης Αγγέλου, δεν παρέλειψε και αυτός με τη σειρά του να αναφερθεί στην διαιτησία του Σπύρου Γκόντα, υπογραμμίζοντας πως “ήταν για μας ένα δύσκολο αποτέλεσμα. Στηρίχθηκε σε μια κρίση υπερβολική και άδικη για την ομάδα μας. Εμείς πρέπει να μείνουμε δυνατοί, αυτή είναι η δική μας δουλειά, να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να λύσουμε τα προβλήματα που έχουμε”.

Σε ερώτηση για το αν θα έπρεπε να δώσει τεχνική ποινή και στον ΚΑΟΔ είπε πως “ήταν αυτός ένας τρόπος που θα μπορούσε να δράσει ο διαιτητής, αλλά έκανε άλλο. Και η δική μου άποψη αυτή ήταν μετά, όταν υποβάλλαμε την ένσταση. Ότι δεν έπρεπε αυτή η απόφαση να διαμόρφωνε το αποτέλεσμα. Υπάρχουν υψηλοί σφυγμοί και δικαιολογούνται τέτοιες αντιδράσεις. Πόσο μάλλον όταν ο Πάσαλιτς έκανε ένα αστεϊσμό. Ο διαιτητής είδε την δράση χωρίς να ξέρει την αιτία και τιμώρησε αυτή τη συμπεριφορά”.

Τέλος, για το αν υπάρχει οδηγία από τις αρχές του μπάσκετ πως ποτέ ένας διαιτητής δεν καθορίζει το νικητή ενός αγώνα ο Αγγέλου είπε πως “στην Ευρωλίγκα τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, πάρα πολλές συμπεριφορές και εκτιμήσεις που υπάρχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι τελείως διαφορετικές.

Ο διαιτητής μας προειδοποίησε για τον Πάσαλιτς, εμείς του εξηγήσαμε ότι αυτή είναι ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες με την ίδια συμπεριφορά. Εγώ πιστεύω ότι η συμπεριφορά αυτή (του Γκόντα) είναι ακραία και πιστεύω ότι δεν τιμωρείται έτσι ο παίκτης, αλλά ο Άρης. Ένας έμπειρος διαιτητής όπως ο κ. Γκόντας θα έπρεπε να σκεφτεί ότι δεν τιμωρεί τον Πάσαλιτς, αλλά τον Άρη. Θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη διαλλαχτικότητα“.

“Το θέμα είναι ποιος πολεμάει”

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Άρη, Αντώνης Ασημακόπουλος, υπογράμμισε ότι: “Μια δύσκολη χρονιά για όλη τη χώρα όχι μόνο για την ομάδα. Το θέμα είναι ποιος πολεμάει και δεν κάθεται να περιμένει τη μοίρα του. Εμείς είμαστε μαχητές, είμαστε σε μια ομάδα φύση και θέση μάχιμη, από τη διοίκηση μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο και θα κοιτάξουμε να φέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει και να τους κάνουμε όλους περήφανους, όσο κι αν μας πάρει αυτό…”