Στα πολλά λάθη της ομάδας του στάθηκε μετά την εντός έδρας ήττα του Άρη από το Ρέθυμνο, ο Βαγγέλης Αγγέλου. Ο Έλληνας τεχνικός δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του και στη συνέντευξη Τύπου, υπογράμμισε πως έχει και αυτός ευθύνη για την ήττα, ενώ και το βάρος της φανέλας του Άρη είναι πολύ μεγάλο και γεμίζει τους παίκτες με άγχος.

Ο Έλληνας τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης τόνισε αρχικά: “Το Ρέθυμνο παίζει ένα «gamblinggame» με τρίποντα, θέλει να σουτάρει διπλάσια τρίποντα από τον αντίπαλο. Στόχος μας ήταν να μην γίνουν περισσότερες επιθέσεις από το Ρέθυμνο να βγουν τα σουτ μας από συγκεκριμένες γωνίες. Το παιχνίδι θα πήγαινε στις κατοχές, φάνηκε επίσης ότι η ισορροπία ασίστ λάθη είναι σημαντική. Κάναμε επτά λάθη στο τελευταίο δεκάλεπτο, το Ρέθυμνο κανένα. Το παιχνίδι γύρισε αντίθετα. Είχαμε σήμερα 17 ασίστ και 17 λάθη δε θέλω μιλήσω για άμυνα. Στα τρία δεκάλεπτα είχαμε και επιλέξαμε έναν τρόπο άμυνας “έναν προς έναν”, έτσι χτίζεις αυτοπεποίθηση. Για την ήττα, πολλές είναι οι αιτίες και οι ενστάσεις. Για μένα ξεκάθαρα το πλάνο είναι η κατοχές, η προσπάθεια και η δημιουργία, αποτύχαμε σε αυτά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Συνεχίζουμε δεν νομίζω ότι τα παιδιά δεν προσπάθησαν, βλέπω το στρες της φανέλας είναι ξεκάθαρο και φαίνεται. Κάθε απουσία φορτώνει τους βασικούς και λυγίσαμε. Βάλτε την συνευθύνη του προπονητή, την ικανότητα του αντιπάλου και έρχεται το αποτέλεσμα”.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: “Είχαμε μείον 10-12 κατοχές. Όταν κάνεις επτά λάθη με -10 κατοχές στην επίθεση είναι δύσκολο. Έτσι παίξαμε ενώ το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο στα πρώτα τριάντα λεπτά. Μία καλή ερώτηση είναι τα λάθη και από ποιους έγιναν. Ξέρουμε το Ρέθυμνο πως σκέφτεται. Κάναμε πολλά άστοχα σουτ, είχαμε καλύτερη δημιουργία. Μετράει η ευθύνη για την σχέση ασίστ λάθη και η συνευθύνη για την συγκέντρωση στο τέλος και φταίει σε αυτό ο πάγκος. Στο τέλος μετράνε και οι παίκτες που θα πάρουν την μπάλα. Στο τέλος χάθηκε και ο πάγκος”.

Για τον Ντούβνιακ και το μαρκάρισμα του είπε: “Ο Ντούβνιακ μπορεί να βάλει και 50 πόντους, έβαλε 20 και έχανε με 15 πόντους. Με ενδιαφέρει η αμυντική αντίδραση, άφηνες το σουτ και έβαζε τρίποντο, έκλεινες το τρίποντο και έμπαινε προς τα μέσα ο αντίπαλος παίκτης. Στο μπάσκετ βάζει καλάθι όποιος κερδίζει. Αν τελειώνει 45-44, ο χαμένος λέει ότι κράτησε τον νικητής στους 45 πόντους. Ο Αρης έχει παρόμοια φιλοσοφία στην επίθεση και μεγαλύτερη προσήλωση στην άμυνα. Το θέμα δεν ήταν ο Ντούβνιακ, τον μάρκαρε ο καλύτερος αμυντικός του Αρη ο Πελεκάνος. Δεν ήταν θέμα της άμυνας αλλά της αντίδρασης. Μείνετε στα λάθη, στα 1/6 τελειώματα κάτω από το καλάθι. Το παιχνίδι δεν μπορείς να το προσεγγίσεις μόνο με την άμυνα στον Ντούβνιακ. Οι βασικότατοι παίκτες μας έκαναν κάποια λάθη και στα κρίσιμα σημεία. Κάποια παιδιά με ένα μικρό “ροτέισον” σηκώνουν βάρος. Το βάρος της φανέλας, το στρες, η κούραση, οι τραυματισμοί μας έχουν επηρεάσει. Για να φτιάξεις ομελέτα δεν μπορείς να μην δεν σπάσεις αυγά”.

Σε ερώτηση αν θα άλλαζε κάτι από πλευράς τακτικής είπε: “Δεν θα άλλαζα τίποτα. Ήξερα ότι αν δεν είχε ο αντίπαλος 40%-45% κατοχή παραπάνω θα κερδίζαμε. Το Ρέθυμνο δεν έκανε λάθη και έκανε τρίποντα, εμείς δίναμε πάσες και κάναμε λάθη. Το θέμα είναι πως αντιμετωπίζουμε ένα άσχημο αποτέλεσμα. Μίλησα με τον Θανάση Γιαμπλέ και μου είπε μην ανέβεις αυτή η ομάδα θα πέσει. Όταν έρχεσαι και πολεμάς δεν έχω κανένα παράπονο. Δεν ήρθα για να ξεχωρίσω τους παίκτες από μένα. Η διοίκηση κάνει προσπάθεια. Δεν μπορούμε ακόμα να βγούμε από την εντατική, εμείς θα βγάλουμε τα καλώδια. Για να βελτιώσουμε κάποια πράγματα έγιναν κάποια λάθη και στο μπάσκετ κερδίζει αυτός που κάνει τα λιγότερα λάθη αυτή είναι η άποψη μου”.

Τέλος για την μη χρησιμοποίηση παικτών όπως ο Σαρικόπουλος και ο Τσιάρας είπε: “Ήταν για λόγους τακτικής. Ο Άρης έχει ένα πλάνο προοπτικής να βρει λύσεις από μικρά παιδιά. Για τον Τσιάρα και τον Σαρικόπουλο επιλέξαμε έναν ψηλό που είναι πιο γρήγορος, πιο δυνατός στα κοψίματα όπως ο Χαρίσης. Το πλάνο ήταν ο Χαρίσης και Ασημακόπουλος στο 4-5, ο Σάσα που ίσως να έπρεπε να δώσει την πάσα στον Βεργίνη στο τέλος και να σκοράρει το τρίποντο”.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Ασημακόπουλος, είπε: “Δεν έχω πολλά να πω θεωρώ ότι η προσπάθεια ήταν μεγάλη κάναμε λάθη στο τελευταίο δεκάλεπτο που κόστισαν και τα κρισιμότερα λάθη εγώ και δεν επιτρέπεται ένας παίκτης με την δική μου εμπειρία να κάνει τέτοια λάθη σε εκείνη την στιγμή. Αναλαμβάνω την ευθύνη για τα δύο λάθη που με πειράξανε πολύ. Λυπάμαι που σκορπίσαμε μία προσπάθεια που κάνουμε στα τελευταία παιχνίδια για να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Θέλω να πω ότι λυπάμαι πολύ, πρέπει να συνεχίσουμε με ψηλά το κεφάλι. Εχουμε παιχνίδι την Τετάρτη, την Τρίτη να φύγουμε και να κοιτάξουμε να πάρουμε την νίκη”.

Για το αν ανέλαβε την ευθύνη ως αρχηγός, είπε: “Όχι σαν αρχηγός. Με το “μομέντουμ” του παιχνίδιού, σε πολλά παιχνίδια βλέπουμε να έρχονται τα πάνω-κάτω αυτή είναι η ομορφιά. Το συγκεκριμένο “μομέντουμ” για μένα ήταν ότι έκανα δύο λάθη που δεν επιτρέπονται, έπρεπε να πάρω μία διαφορετική απόφαση την οποία δεν την πήρα. Δεν προσπαθώ να καλύψω κάτι ούτε να πάρω την ευθύνη σαν αρχηγός, αναλαμβάνω την ευθύνη για τα λάθη που έκανα. Ο αθλητής κουράζεται, παίζει και κουράζεται. Οι αθλητές και προς το τέλος κουράζεσαι. Κάναμε λάθη τακτικής δεν ακολουθήσαμε το πλάνο που είχαμε αποφασίσει και ένα κομμάτι της τύχης που δεν μας βοήθησε, μας οδήγησε στο άτυχες αποτέλεσμα”.