Με μία λιτή εκδήλωση, ο Αρης παρουσίασε το Μουσείο Μπάσκετ της ομάδας. Πλήθος παλαιμάχων της ομάδας και απλού κόσμου έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια του Μουσείου, το οποίο εντυπωσίασε όσους είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά.

Το ένδοξο παρελθόν του «Αυτοκράτορα» ζωντάνεψε σήμερα Τετάρτη (1/7). Η εκδήλωση ξεκίνησε ουσιαστικά με τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του Τύπου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο, βλέποντας το εντυπωσιακό βίντεο με την ιστορία της Θεσσαλονίκης και του Αρη. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στο χώρο του Μουσείου.

Λίγο αργότερα, άρχισαν να καταφτάνουν οι καλεσμένοι. Μετά από τη σύντομη τελετή των εγκαινίων, τα οποία πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, ο πρόεδρος των Παλαιμάχων του Αρη, Αστέριος Γούσιος και ο πρωτεργάτης της δημιουργίας του Μουσείου, Πέτρος Ράσογλου, οι άνθρωποι που έγραψαν με χρυσά γράμματα το βιβλίο της ιστορίας του ΑΡΗ πέρασαν τις πύλες του Μουσείου. Άπαντες εξέφρασαν το θαυμασμό τους για το αποτέλεσμα των πολύμηνων εργασιών για τη δημιουργία του χώρου που στεγάζει το ένδοξο παρελθόν των «κιτρίνων», με τα πλούσια εκθέματα των παλαιμάχων, τα βίντεο που «συνόδευαν» τα 21 τρόπαια της ομάδας και τις 96 μπάλες που αντιστοιχούσαν σε κάθε παίκτη που κατέκτησε τίτλο με τον Αυτοκράτορα.

Το «παρών» έδωσαν παίκτες και προπονητές από όλες τις εποχές του Αρη. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Νίκος Γκάλης, ο Χάρης Παπαγεωργίου, ο Διονύσης Ανανιάδης, ο Νίκος Φιλίππου, ο Βασίλης Παραμανίδης, ο Μιχάλης Ρωμανίδης, ο Βασίλης Λυπηρίδης, ο Βαγγέλης Βουρτζούμης, ο Ντίνος Αγγελίδης, ο Γιώργος Χρυσανθόπουλος, ο Γιάννης Σιούτης, ο Γιώργος Φλώρος, ο Μάριο Μπόνι, ο Λάζαρος Λέσιτς.

Ο Νίκος Γκάλης, μάλιστα, έσπευσε να δηλώσει συγκινημένος από όσα είδε, τα εξής: «Θυμίζει πολλά στους παλιούς και βοηθάει τους νέους να μάθουν. Είναι συγκινητική στιγμή για όλους μας. Εδώ είναι η ψυχή μου, ήμουν, είμαι και θα είμαι Άρης. Είναι όμορφο να βλέπω παλιούς συμπαίκτες. Έδωσα προσωπικά αντικείμενα για το μουσείο, όσα μπορούσα δηλαδή, διότι πολλά πράγματά μου τα έχω δώσει σε κόσμο». Ερωτηθείς, δε, για τη νέα διοικητική κατάσταση στην ομάδα, με την απόκτηση της ΚΑΕ από το Νίκο Λάσκαρη, απάντησε: «Ο κ. Λάσκαρης, στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στον Άρη, έχει βοηθήσει και δείχνει πως έχει όρεξη να βοηθήσει περισσότερο. Όσο έρχεται σε επαφή και με τον κόσμο θα αγαπήσει πιο πολύ την ομάδα. Αυτοκρατορίες μπορούν να «χτιστούν» ξανά, προσπάθεια γίνεται, στόχος, στην παρούσα φάση, είναι να φτιαχτεί μια ομάδα που να μπορεί να σταθεί στο γήπεδο».

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, από τη δική του πλευρά, σχολίασε: «Το μουσείο έπρεπε να φτιαχτεί νωρίτερα. Πρέπει να σέβεσαι την ιστορία σου. Το σημαντικό είναι να βρίσκεσαι σε αυτό το γήπεδο με την ψυχή σου και όχι μόνο όταν υπάρχουν δημοσιογράφοι. Έτσι είμαι εδώ τώρα. Είναι σημαντικό που είναι εδώ ο Νίκος Λάσκαρης, βοηθάει, περιμένω να δω το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του».

Η κατασκευή του μουσείου ολοκληρώθηκε ύστερα από τρία χρόνια δουλειάς που συντόνισε ο Πέτρος Ράσογλου. Η κατασκευή του σκόραρε 30.000 ευρώ που δόθηκαν, όπως εξηγήθηκε, από χορηγούς. Φιλοξενούνται σε αυτό τα 21 τρόπαια που κατέκτησε η ομάδα, εντός και εκτός Ελλάδας, από το πρώτο πρωτάθλημα το 1930, τους ευρωπαϊκούς τίτλους (1993, 1997, 2003) έως το τελευταίο Κύπελλο Ελλάδας το 2004. Πάνω, δε, από τις προθήκες με τα τρόπαια υπάρχουν 21 μικρές τηλεοράσεις που προβάλουν τα παιχνίδια στα οποία κατακτήθηκαν οι τίτλοι. Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες που αποτυπώνουν το μακρινό, αλλά και πιο πρόσφατο ένδοξο παρελθόν του Άρη, προσωπικά αντικείμενα από τις συλλογές των Νίκου Γκάλη, Γιάννη Ιωαννίδη, Λευτέρη Σούμποτιτς, Γιάννη Πέγκου, και πολλές φανέλες παλιών παικτών. Σε κεντρικό σημείο της αίθουσας, επίσης, με προτζέκτορα, καταγράφεται η ιστορία του συλλόγου, συνδυασμένη με την ιστορία της Θεσσαλονίκης, ενώ ένας τοίχος της καλύπτεται από 96 μπάλες με τα ονόματα των παικτών που κατέκτησαν τίτλο με τον Άρη, με στόχο σταδιακά να αποκτήσουν όλες τις υπογραφές τους.