Οι «κίτρινοι» ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους στο Β΄ ημίχρονο, κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να πάρουν τη νίκη. Ο Κουάμε Βον ήταν κανονικά στον πάγκο, αλλά δεν πήρε χρόνο συμμετοχής.  

Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη με πιεστική άμυνα στα 4/4 του γηπέδου και μ’ επιθέσεις κοντά στο καλάθι, κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα και το προβάδισμα στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και παίρνοντας πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά. Η ομάδα μας προσπάθησε να «καταστρέψει» με την άμυνά της το επιθετικό παιχνίδι της Λουκόιλ, όμως οι παίκτες της βουλγαρικής ομάδας ήταν πολύ εύστοχοι πίσω από τα 6,75 και ξέφυγαν με διψήφια διαφορά στο σκορ.

Στην συνέχεια, ο ΑΡΗΣ μ’ εξαιρετική άμυνα πήρε τα ηνία του ματς, στην επίθεση έγινε πιο αποτελεσματικός και κατάφερε να ισοφαρίσει, 2:50 πριν το τέλος και 49΄΄ πριν την εκπνοή να προσπεράσει στο σκορ με τρίποντο του Μούρτου (70-67). Η Lukoil προσπάθησε ν’ απαντήσει, όμως η κίτρινη άμυνα λειτούργησε και πάλι αποτελέσματικά και οδήγησε την ομάδα μας στη νίκη με σκορ 72-67.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης:

«Ήταν ένα πολύ δυνατό φιλικό για εμάς, που δείξαμε σημάδια εξέλιξης, παρ’ όλο που δεν είναι εύκολο να έχεις ενέργεια όταν κάνεις προπονήσεις πρωί απόγευμα. Υπομονή και επιμονή στον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε και κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι.Όταν δεν παίζεις άμυνα, όσο καλός κι αν είσαι στην επίθεση δεν μπορείς ν’ ανταπεξέλθεις. Για να είσαι καλός στην επίθεση, χρειάζεται να παίξεις άμυνα. είναι δεδομένο πως σε βάθος χρόνου η άμυνα δίνει δύναμη στην ομάδα. Εμείς θέλουμε να προσπαθούμε από το πρώτο, μέχρι το τελευταίο λεπτό»

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 29-37, 44-59, 72-67

Άρης (Γιαννάκης): Φλιώνης 2, Τσαϊρελης 10, Δίπλαρος 8(1), Μούρτος 10, Αθηναίου 8(2), Μόραντ 8, Βασιλόπουλος 5(1), Πέτγουεϊ 5(1), Σαρικόπουλος 4, Ουίβερ 12(1)