Τους λόγους που οδήγησαν τον Άρη στην απόφαση να επιλέξει το Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA, εξήγησε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης, Νίκος Λάσκαρης.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας των “κίτρινων” υπέγραψε σήμερα στο Παρίσι, όπου έγινε η παρουσίαση της νέας διοργάνωσης της παγκόσμιας ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης, pre-contract με τη FIBA για το “Basketball Champions League”. Μάλιστα, αναφορικά με το γιατί αποφάσισε ο Άρης να αγωνίζεται στη συγκεκριμένη διοργάνωση από την νέα χρονιά, απάντησε: «Για την αγάπη μας για το μπάσκετ» («For the love of Basketball»). Παράλληλα, όμως, εξήγησε ότι:«Επιλέξαμε το ‘Basketball Champions League’ για την διαφάνεια, την αξιοκρατία, τον επαγγελματισμό και την μεγάλη προοπτική που έχει».
 
Αξίζει να σημειωθεί ό,τι ο κύριος Λάσκαρης ανέβηκε στο βήμα (κατόπιν σχετικής πρόσκλησης των μελών της FIBA) και μίλησε για εσωτερικά ζητήματα της λίγκας. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως δεν πιστεύει στις κλειστές λίγκες και τα κλειστά συμβόλαια και πως μέσα από μια αξιοπρεπή και ‘διάφανη΄ διοργάνωση θα μπορέσουν να αναδειχθούν νέοι παίκτες, νέα ταλέντα και θα αναμετρώνται οι καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Επιπλέον, στάθηκε ιδιαίτερα στην διαφάνεια των εσόδων και εξόδων.