Το όραμά του για τον Άρη είναι γνωστό από την πρώτη κιόλας μέρα που απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του. Ο Νίκος Λάσκαρης, είναι το νέο αφεντικό, μίλησε για τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα του ήδη από το ξεκίνημα της σεζόν, την καθημερινότητα που υπάρχει στις τάξεις της διοίκησης των «κιτρίνων» και το «Nick Galis Cup».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και το Πρακτορείο 104.9:

«Θέλουμε βήμα βήμα να φθάσουμε την ομάδα ψηλά, εκεί που ήμασταν και στο παρελθόν. Έναν αγώνα μπορείς να τον κερδίσεις πάντα, αλλά για να κερδίζεις συνέχεια μεγάλους αγώνες θέλει δουλειά. Η ομάδα μας φέτος είναι νεαρή, παίζει μοντέρνο μπάσκετ και ανυπομονώ να τη ζω στο γήπεδο. Θέλω να βλέπω τους παίκτες μας να δίνουν τα πάντα στο παρκέ, να παλεύουν για τη νίκη. Κάποια στιγμή, φυσικά, θα υπάρχουν και ήττες, δεν πρέπει να τρελαινόμαστε με αυτές».

Για τη δύσκολη αρχή στο πρωτάθλημα: «Η σεζόν αρχίζει με ένα… μπαμ! Με την ΑΕΚ στο Κύπελλο, τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και τον ΠΑΟΚ στην 3η αγωνιστική, με όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας. Το ότι έχουμε τα ματς στο Αλεξάνδρειο μας φέρνει στο θέμα της βίας, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εκεί. Θα κριθούμε εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και από τη συμπεριφορά των φιλάθλων μας. Αυτοί οι αγώνες θα δώσουν το έναυσμα για τη σεζόν. Θα είμαι στο γήπεδο, κοντά στην ομάδα, όσο πιο πολύ μπορώ. Δεν θα μου επιτρέπεται να είμαι σε όλους τους αγώνες, θα προσπαθήσω να είμαι σε όσο γίνεται περισσότερους».

Για την καθημερινότητα στη διοίκηση του Άρη: «Προβλήματα έχουν βρεθεί στο δρόμο μας. Βρήκαμε δυσκολίες που δεν πίστευα ότι θα υπάρχουν. Είμαστε στην Ελλάδα, δυστυχώς εδώ λειτουργούμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Δεν είναι κακό να είσαι δημόσιος υπάλληλος, αλλά κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως λέμε, νομίζουν πως είναι δικό τους το… μαγαζί. Εκεί υπάρχουν οι διαφωνίες μας. Όταν εσύ προσπαθείς να κάνεις ό,τι καλύτερο και προσπαθούν οι άλλοι να σε καθυστερούν, για καθαρά τυπικούς λόγους, επειδή απλώς δεν έχει γίνει ξανά κάτι ή επειδή έτσι γινόταν πάντα, δεν δρομολογείται κατάσταση. Δεν προχωρά αυτό που θέλεις να κάνεις, χωρίς λόγο. Παρ’ όλα αυτά, η όρεξή μου για τον Άρη κάθε άλλο παρά έχει ατονήσει! Κάνουμε πάρα πολύ ωραία πράγματα εδώ και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, ό,τι εμπόδια και αν μας βάζουν στο δρόμο μας».

Για το «Nick Galis Cup»: «Ο Νίκος Γκάλης είναι ζωντανός θρύλος. Μεγάλωσα βλέποντάς τον να παίζει μπάσκετ. Είναι μεγάλη μου τιμή που μπορώ να συμμετάσχω στην οργάνωση τουρνουά για τον Γκάλη. Θέλω να κάνω θεσμό το «Nick Galis Cup», να είναι στην επίσημη λίστα της Ευρωλίγκας σαν το κορυφαίο τουρνουά προετοιμασίας πριν από το πρωτάθλημα. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να γνωστοποιήσω κάτι περισσότερο για αυτό. Όλα εξαρτώνται από την πορεία που θα έχουμε φέτος στο Eurocup και πάνω από όλα από τη σχέση με τη βία. Θα μας κρίνουν μέσα στο γήπεδο, από τις δικές μας πράξεις, αλλά και από αυτές των φιλάθλων μας. Χρειάζεται πολλή δουλειά στο θέμα της βίας. Ελπίζω οι φίλαθλοί μας να καταλάβουν ότι είναι ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα».