Απογοητευμένος από την εξέλιξη που είχε η υπόθεση των τριών Αμερικανών του Άρη παρουσιάστηκε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Ο τεχνικός των “κιτρίνων” βλέπει πως η απαγόρευση μεταγραφών από τη FIBA θα παραμείνει σε ισχύ, κάτι που τον αναγκάζει να αλλάξει τα αγωνιστικά του πλάνα μόλις μερικές ημέρες πριν από την έναρξη της Α1.

Ο “τίγρης” μίλησε στο “Αθλητικό Μετρόπολις” σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις λέγοντας: “Προσπαθούμε να είμαστε καλά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είμαι απογοητευμένος, είμαι προβληματισμένος, γιατί δουλέψαμε τόσο καλά από το καλοκαίρι, φέραμε πολύ καλούς παίκτες, έμπειρους Έλληνες και κάποια Αμερικανάκια και τώρα τη Δευτέρα αρχίζει το πρωτάθλημα και μας ξεγελάσανε. Ανατράπηκε όλος ο σχεδιασμός. Δεν μπορώ να πω εγώ στον αέρα ποιος μας ξεγέλασε. Ο πρόεδρος θα βγει κάποια μέρα και θα μιλήσει. Δεν μπορεί ένα σωματείο όπως ο Άρης με την προοπτική και τη δυναμική που έχει να παρουσιάσει μία ομάδα όπως τη θέλει και όπως την έχει ετοιμάσει”.

Ο προπονητής του ΑΡΗ συνέχισε λέγοντας: “Εμείς στην αρχή του καλοκαιριού είχαμε την ευκαιρία να επιλέξουμε από ένα μεγάλο αριθμό παικτών που είχαν παίξει στην Ελλάδα, χωρίς να χρειαστεί να ρυθμιστούν οι οφειλές. Εμείς δεν ζητήσαμε να μην πληρώσουμε απλά ζητήσαμε διακανονισμούς σε βάθος χρόνου. Χρειαζόμασταν τη βοήθεια ως προς το να κάνουμε μία ομάδα για φέτος, να έχουμε έσοδα, να δώσουμε ενθουσιασμό στον κόσμο για να αποπληρώσουμε και τους υπόλοιπους. Η διοίκηση πήρε αυτή την υπόσχεση και δεν τηρήθηκε. Τώρα θα παίξουμε με τον Παναθηναϊκό χωρίς Αμερικανούς. Είναι ντροπή”.

Για τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η κατάσταση: “Τα παιδιά αισθάνονται αδικημένα. Οι μάνατζερ από την Αμερική μας πιέζουν και όλα αυτά δημιουργούν μία αναστάτωση στο αγωνιστικό κομμάτι. Αν το ξέραμε από την αρχή θα είχαμε κάνει μία άλλη ομάδα, θα είχαμε βάλει όλα τα χρέη στον ‘πάγο’ αλλά επαναλαμβάνω ότι η πρόθεση δεν είναι να μην πληρώσουμε. Απλά δεν γίνεται να πληρώσουμε 100 παίκτες ταυτόχρονα“.

Για την παγωμάρα που επικρατεί στις τάξεις των οπαδών του Άρη: “Τον αρχικό ενθουσιασμό τον φέραμε πολύ πίσω και πρέπει πάλι να ξαναπροσπαθήσουμε και είμαι ευτυχής που έχω αυτά τα παιδιά στην ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε δύο παίκτες για να αντικαταστήσουμε. Τα δύσκολα όμως είναι γι’ αυτούς που αντέχουν. Αυτά είναι πταίσματα, έχουμε διαχειριστεί κακουργήματα. Απλά αλλιώς θα ήταν ο κόσμος του Άρη αν παίζαμε από την αρχή με πλήρη ομάδα”.

Για τους στόχους του Άρη: “Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να οριοθετήσω τους στόχους. Το είπα και στην αρχή και δεν άρεσε σε κάποιους. Με τους Αμερικάνους θα διεκδικήσουμε τετράδα. Αν δεν παίξουν θα παλέψουμε για την παραμονή. Φυσικά θα εξασφαλίσουμε την παραμονή αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Όταν έρχεται η Δράμα και παίζει με έξι Αμερικανούς βλέπεις τι γίνεται. Θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Αν καταφέρουμε και φέρουμε δύο από αυτούς για να αντικαταστήσουμε τους Αμερικανούς που έχουμε ο στόχος θα είναι να βρισκόμαστε τουλάχιστον στην Ελλάδα”.