Πως το έλεγε ο Ντίνος Ηλιόπουλος σε εκείνη την all time classic ελληνική ταινία: «Ο Ατσίδας»; «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα». Στον Αρη όχι μόνο δεν είναι ωραία η ατμόσφαιρα, αλλά έχει αρχίσει να μυρίζει και μπαρούτι. Το θερμόμετρο άρχισε να ανεβαίνει σταδιακά και δείχνει πλέον να είναι στα ύψη. Ο αποκλεισμός από την συνέχεια του Champions League από την Νίζνι ήταν το πρώτο χτύπημα. Στις 2/10 ήρθε η ολομέτωπη επίθεση του «Super 3» κατά του Δημήτρη Γουλιέλμου.

Χθες (3/10) το… γλυκό έδεσε. Ο Αρης διασύρθηκε (86-65) από τον Προμηθέα στην Πάτρα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο μετά ήρθε και η διαφωνία του Βαγγέλη Αγγέλλου με τον Δημήτρη Γουλιέλμο.

Ο διοικητικός ηγέτης των κίτρινων μίλησε στους παίκτες και τον Αγγέλου και είπε ανάμεσα στα άλλα: «Ντρέπομαι για την ομάδα»! Ο Αγγέλου αποκάλυψε μετά το ματς και τον διάλογο που είχε ο Γουλιέλμος με την ομάδα και εκείνον. Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί. Ο Χαλκιδαίος προπονητής ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με τον Γουλιέλμο: ««Μίλησα με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, μου είπε ότι ντρέπεται για την εμφάνιση της ομάδας. Οι χρηματοδότες πολλές φορές έχουν ακραία συναισθήματα. Προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι ντρέπομαι»!

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη μέρα στον Αρη και να πει με σιγουριά αν η κρίση θα εκτονωθεί ή αν ή «έκρηξη» δεν θα αποφευχθεί με τίποτα. Τι σίγουρο είναι ότι το εκτός έδρας ματς (7/10) με το Λαύριο στην πρεμιέρα της Betshop Basket League ίσως κρίνει πολλά και ίσως προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις αν η ομάδα γνωρίσει νέο ναυάγιο.