Ο Άρης παρουσίασε στο ελληνικό μπασκετικό κοινό πριν ελάχιστο διάστημα τον Όμηρο Νετζήπογλου, ένα 18χρονο γκαρντ, που βλέπει τον κόσμο από τα 1,94μ. και έδειξε στο παιχνίδι με τον Ιωνικό (έβαλε 22π.) ότι είναι τεράστιο ταλέντο κι αν προσεχθεί και δουλέψει θα μπορέσει να κάνει μεγάλα πράγματα. Ο Νετζήπογλου αποτελεί τον νεώτερο κρίκο στην μεγάλη αλυσίδα ταλέντων που βγάζει ο Άρης τα τελευταία χρόνια.

Μια αλυσίδα όμως, που ποτέ δεν έμεινε… ακέραια. Όλα τα μεγάλα ταλέντα, όλοι σχεδόν αυτοί οι κρίκοι της αλυσίδας δεν έσπασαν, αλλά έφυγαν από εκεί. Μετακόμισαν σε άλλες ομάδες. Ο μόνος που έμεινε στη θέση του ήταν ο Φλιώνης και φυσικά στον Άρη ευελπιστούν να ανοίξει τα φτερά του και ο Νετζήπογλου, αλλά να μην χαθεί κι αυτός για την ομάδα και να μην αποδειχθεί ξανά ότι ο Άρης δεν τρώει, αλλά… χάνει τα παιδιά του.

Η ομάδα έχει βγάλει πολλά τεράστια ταλέντα τα τελευταία 10-12 χρόνια. Όλα όμως, έφυγαν, πλην όπως είπαμε τον Φλιώνη, που έμεινε και παίζει ακόμα στην ομάδα.

Ποιον να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τον Κώστα Παπανικολάου; Τον Ντίνο Μήτογλου; Τον Λίνο Χρυσικόπουλο; Τον Γιώργο και τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη; Τον Λευτέρη Μποχωρίδη; Τον Sasha Vezenkov; Ο κατάλογος είναι ατέλειωτος και το Basketblog θυμάται κάποιους απ’ αυτούς τους… χαμένους κρίκους.

Κώστας Παπανικολάου

Ο Κώστας Παπανικολάου ξεκίνησε το μπάσκετ στον Πρωτέα Γρεβενών, αλλά τα «λαγωνικά» του Άρη, τον εντόπισαν και τον πήραν στην ομάδα. Ο «Παπ» έδειξε από πολύ μικρός το τεράστιο ταλέντο του και έκανε ντεμπούτο με τον Άρη στην Basket League την σεζόν 2008-09. Το 2009, πήρε τον τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη κάτω των 22 του Ελληνικού Πρωταθλήματος, αλλά αμέσως έφυγε εκείνο το καλοκαίρι με μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

Λίνος Χρυσικόπουλος

Ο Λίνος Χρυσικόπουλος ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ανδρώθηκε μεν στον Φαίακα Κέρκυρας, αλλά ο Άρης τον βρήκε και τον πήρε στην Θεσσαλονίκη. Το καλοκαίρι του 2008, υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, με τους κίτρινους.

Το 2011 χάθηκε από την ομάδα, καθώς πήρε μεταγραφή στην ιταλική Biella. Εκεί τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε έδαφος και ίσως δεν έβγαλε ποτέ 100% στο παρκέ το τεράστιο ταλέντο που είχε.

Ντίνος Μήτογλου

Ο Ντίνος Μήτογλου ξεκίνησε να αγωνίζεται στην Ακαδημία «Αστέρια» του Θόδωρου Ροδόπουλου. Εκεί τον εντόπισε ο Άρης και τον έφερε στο «Αλεξάνδρειο» το 2013. Μάλιστα ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού δεν… έκανε στον ΠΑΟΚ, που δεν είχε προσέξει την περίπτωσή του και έτσι βρέθηκε στον Άρη και όχι στον «δικέφαλο» στον οποίο μάλιστα είχε παίξει ο πατέρας του ως ποδοσφαιριστής.

Ο Μήτογλου έφυγε το 2014 για τις ΗΠΑ και το Κολέγιο Wake Forest και τελικά το 2017 αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Sasha Vezenkov

O Sasha Vezenkov γεννήθηκε από Βούλγαρους γονείς στην Κύρπο και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στα τμήματα υποδομών του ΑΠΟΕΛ. Το 2009, η οικογένεια του μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη και ο μικρός εντάχθηκε στον Άρη. Την σεζόν 2011-12, έπαιξε για πρώτη φορά στην Basket League με την ανδρική ομάδα των κίτρινων, Την επόμενη χρονιά αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης του πρωταθλήματος 2012-13, Το 2015 έφυγε για την Barcelona.

Γιώργος Καλαϊτζάκης

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης πήγε στα τμήματα υποδομής του Άρη το 2013 μαζί με τον δίδυμο αδελφό του, Παναγιώτη. Η ομάδα είχε εντοπίσει τα αδέλφια στην Κρήτη και τα έφερε στην Θεσσαλονίκη. Το 2015 ο Γιώργος Καλαϊτζάκης αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό. Ο αδελφός του έμεινε στον Άρη, αλλά τελικά η ομάδα τον έχασε. Πήγε στον Χολαργό και πλέον παίζει στην Λιθουανία με την Nevezis, ενώ ο Γιώργος αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό.

Λευτέρης Μποχωρίδης

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ανδρώθηκε στα τμήματα υποδομής του Άρη. Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους κίτρινους το 2010 και στις 23 Οκτωβρίου 2010 έκανε ντεμπούτο με την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία, πετυχαίνοντας μάλιστα, 8 πόντους στην εντός έδρας ήττα του Άρη από τον Ολυμπιακό.

Το 2014 αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με 5ετές συμβόλαιο. Πέρασε πολλά, χτυπήθηκε από τραυματισμούς και το Νοέμβριο του 2017 αφέθηκε ελεύθερος.

Ξαναγύρισε στον Άρη, αλλά το 2020 τον απέκτησαν ξανά οι πράσινοι.

Βασίλης Χρηστίδης

Ο Βασίλης Χρηστίδης έμαθε το μπάσκετ σε μια ομάδα πραγματικό φυτώριο ταλέντων (εκεί ξεκίνησε και ο Κώστας Σλούκας), τον Μαντουλίδη.

Τον Οκτώβριο του 2015, ο Χρηστίδης έκλεισε στον Άρη. Το καλοκαίρι του 2016 υπέγραψε 5ετές επαγγελματικό συμβόλαιο με τους κίτρινους.

Δεν έκανε ποτέ το μεγάλο «μπαμ», αλλά ούτε κι αυτός έμεινε στην ομάδα. Το 2019 πήγε στον Ολυμπιακό.

 

ΟΤΑΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

 

 

Ο ΛΙΝΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΟΤΑΝ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ

 

 

 

ΟΤΑΝ Ο ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ ΕΠΑΙΖΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ