Η άρση απαγορευτικού, όπως φαίνεται, δε θα αργήσει να έρθει και επίσημα ως το καλύτερο θερινό νέο για την ΚΑΕ Άρης. Χάρη σε αυτήν, ο νέος τεχνικός της ομάδας, Δημήτρης Πρίφτης, θα μπορέσει να προχωρήσει άμεσα στο μεταγραφικό σχεδιασμό της, με τους παίκτες που φαίνεται να έχει επιλέξει.

Άλλωστε, ήδη οι συζητήσεις με πολλούς από αυτούς μάλλον βρίσκονται σε καταληκτικό στάδιο, με την έκβαση των περισσότερων περιπτώσεων να είναι πολύ πιθανό να είναι επιτυχής. Βέβαια, πρέπει όλοι πριν γίνουν οι ανακοινώσεις, να περιμένουν την FIBA.

Ωστόσο, είναι γνωστοί οι παίκτες που θέλει ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή στον Παναθηναϊκό. Ξεκινώντας από τα γκαρντ, ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει ο Πρίφτης είναι ο Τόρεϊ Τόμας, μαζί με τον Μοχάμεντ Πάσαλιτς. Σε περίπτωση «ναυαγίου» στις διαπραγματεύσεις με τον βραχύσωμο (1.80) Αμερικανό, υπάρχει και η εναλλακτική του Τζέιμς Ουάσινγκτον. Στο ρόστερ της ομάδας ήδη υπάρχουν οι Νίκος Γκίκας, Σπύρος Μούρτος και Στέλιος Πουλιανίτης. Μόνες εκκρεμότητες που απομένουν είναι αυτές με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τον Τάσο Δήμα, οι οποίοι έχουν συμβόλαιο και για αμφότερους αναζητείται λύση.

Όσον αφορά τα φόργουορντ, ο «εκλεκτός» του Έλληνας κόουτς για τη θέση «3» είναι ο Λαμάρκους Ριντ, ένας παίκτης με ικανότητα να αγωνιστεί και στη «2», ενώ μπορεί να βοηθήσει και τον Αλεξάντερ Βεζένκοφ στην «4». Σε αυτό το πόστο υπάρχει και ο Αντώνης Ασημακόπουλος, ο οποίος αν μείνει θα χρησιμοποιηθεί και ως «5» σε διάφορα σχήματα. Γι’ αυτόν το λόγο αναμένεται να αποκτηθεί άλλος ένας small forward, με τον power forward Καμπερίδη του Φιλαθλητικού να μην είναι και το πιθανό να έρθει στη Θεσσαλονίκη, λόγω των οικονομικών απαιτήσεων της ομάδας του Ζωγράφου. Ασφαλώς, σκέψεις για τον ίδιο αλλά και για άλλους παίκτες στη θέση του θα γίνουν, σε περίπτωση αποχώρησης του Ασημακόπουλου.

Φτάνοντας, τέλος, στα σέντερ, η πολύ καλή βάσει δεδομένων περίπτωση που εξετάζει ο Πρίφτης είναι ο ύψους 2.08 μεν, ταχύς και ευέλικτος δε, Ντρου Νέιμικ. Η πιθανότητα απόκτησής του φέρνει αισιοδοξία για ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Βασίλη Σίμτσακ, για τον οποίο δεν έχει γίνει ακόμη ανακοίνωση λόγω του γνωστού προβλήματος. Γι’ αυτόν το λόγο οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν πολύ ψηλά στη λίστα τους και το θέμα Χαρίση, του οποίου το συμβόλαιο είναι υψηλό και είναι άμεση ανάγκη η μείωσή του. Αν ο ίδιος ο παίκτης δε δεχθεί, τότε η διοίκηση θα πρέπει να προσανατολιστεί σε άλλου είδους λύση για την περίπτωσή του. Στα υπ’ όψιν βρίσκεται και ο Κέρβιν Μπρίστολ, με το ενδεχόμενο απόκτησής του να μην χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα πιθανό, όχι μόνο λόγω του υψηλού κασέ του, αλλά και γιατί βρίσκεται σε προτεραιότητα το ζήτημα με τον Χαρίση.

Αυτό είναι, λοιπόν, αναλυτικά, το σχέδιο του Δημήτρη Πρίφτη για τον καινούργιο Άρη, τον δικό του Άρη. Όλα αυτά, σαφώς, βρίσκονται σε θεωρητικό επίπεδο, όμως οι εξελίξεις μετά την αναμενόμενη άρση απαγορευτικού θα είναι σίγουρα ραγδαίες.

Παρακάτω θα παρακολουθήσετε τρία βίντεο με τους τρεις Αμερικανούς που επιθυμεί διακαώς ο Πρίφτης. Και ο λόγος γίνεται, φυσικά, για τους Τόρει Τόμας, Λαμάρκους Ριντ και Ντρου Νέιμικ.