Η εμφάνιση του Άρη στο παιχνίδι Κυπέλλου εναντίον της ΑΕΚ δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα τον Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος όμως τόνισε ότι η πρόκριση ήταν αυτή που μετρούσε στο σημερινό αγώνα. Παράλληλα, έκανε λόγω για την καλή αμυντική συμπεριφορά της ομάδα, η οποία θα της δώσει τη δυνατότητα να… αγοράσει χρόνο προκειμένου να βρει τα πατήματά της και στο επιθετικό κομμάτι.

“Ηταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το ξέραμε αν και προς στιγμήν φάνηκε ότι θα μπορούσε να είναι εύκολο στην αρχή. Η ΑΕΚ έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει στο χρονικό σημείο που βρίσκεται και για το ρόστερ και για τον τρόπο που παίζει και διαβάζει το παιχνίδι και φάνηκε αυτό από την υπομονή που είχε και τους προβληματισμούς που μας έβαλε και στην θέση “5” και στη θέση “3”, ήταν αρχικά τα λόγια του προπονητή του Άρη, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: “Δεν ήταν καλή η εμφάνισή μας, αλλά η νίκη μετράει. Μας προβληματίζει η εμφάνιση, θα δουλέψουμε μέρα με τη μέρα για να βελτιωθούμε και να μπούμε ουσιαστικά στη μάχη της δουλειάς μας, το πρωτάθλημα”.

Αυτό που τον προβλημάτισε, όμως, περισσότερο ήταν «ο τρόπος που έπαιξε η ΑΕΚ. Δεν μας άφησε να βρούμε πόντους στο ανοικτό γήπεδο. Έπαιξε πολύ κλειστή άμυνα, μας προκάλεσε το τρίποντο, σουτάραμε καλά στο πρώτο ημίχρονο αλλά φυσιολογικά δεν διατηρήθηκε αυτό στο δεύτερο μέρος. Πρέπει να διαβάζουμε καλύτερα το παιχνίδι και να γίνουμε πιο προσαρμοστικοί σε σχέση με αυτά που κάνει κάθε φορά ο αντίπαλος”.

Σχετικά με το γεγονός ότι η ομάδα πήρε μόλις έναν πόντο από τον πάγκο, υποστήριξε: “Ούτε καν το σκέφτομαι αυτό. Είναι η πρώτη φορά που συνέβη, γιατί έχουμε πολυφωνία στην επίθεση γενικότερα. Είναι τυχαίο γεγονός. Η ομάδα άσχετα με το πόσο σκοράρει, λειτουργεί σαν ομάδα. Δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει. Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που συνέβη τόσο εμφανώς, είναι θέμα χημείας και θέμα δουλειάς…”.

Για την σταθερά καλή άμυνα τόνισε: “Εχει η ομάδα αμυντικογένεια και αυτο μας δημιουργεί βάση για να αγοράσουμε χρόνο και να βελτιωθούμε στην επίθεση”.

Τέλος, αναφορικά με τον κόσμο του Άρη είπε: “Ο κόσμος μας βοηθάει να βγάλουμε περισσότερη ενέργεια και να έχουμε αυτοπεποίθηση. Δεν μας άγχωσε ο κόσμος, μας άγχωσε η ΑΕΚ, είχε υπομονή και ήταν κοντά μας. Ο κόσμος βοηθάει και ενθαρρύνει την προσπάθεια”.

Ο πρώτος σκόρερ του Αυτοκράτορα, Αλέξανδρος Βεζένκοφ, από τη δική του πλευρά, είπε τα εξής: “Έγινε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ γιατί δεν το παράτησε ποτέ και πάλεψε μέχρι το τέλος. Ήταν δύσκολο για μας το παιχνίδι, δεν παίξαμε αρκετά καλά, όπως θα έπρεπε να κάνουμε. Σουτάραμε περισσότερα τρίποντα από δίποντα, κολλήσαμε στην επίθεση και πρέπει να δούμε τι μπορούμε να διορθώσουμε για να εμφανιστούμε καλύτεροι στη συνέχεια”.

“Μας νοιάζει πολύ το παιχνίδι, θέλουμε να κερδίσουμε και θα τα δώσουμε όλα. Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα και να είμαστε έτοιμοι”.

Πρέπει να δουλέψουμε στα λάθη μας, δεν κάναμε αιφνιδιασμούς, είχαμε πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι. Αμυντικά δεχθήκαμε 57 πόντους, αλλά μπορούμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα”.