Ικανοποιημένος από τη νίκη, όχι όμως και από την εικόνα της ομάδας του, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Πρίφτης μετά το τέλος του αγώνα με τους Χέλιος Σανς για την πρεμιέρα του Basketball Champions League.

«Αν τα ζητούμενα για έναν αγώνα είναι δύο, να νικάς και να παίζεις καλά, σίγουρα εξυπηρετήσαμε τον πρώτο. Είμαστε όμως ικανοποιημένοι, σε ένα δύσκολο γήπεδο. Η ομάδα αυτή παίζει καλά στην έδρα της. Μετά το ματς με το Ρέθυμνο θέλαμε να παίξουμε καλύτερα, το κάναμε σε έναν βαθμό, παίξαμε σκληρά στην άμυνα. Είχαμε και κάποια καλά μακρινά σουτ, κρατάμε τη νίκη, ήρθαμε εδώ με απουσίες και ιδιαιτερότητες. Είναι πολύ θετικό ότι αρχίσαμε θετικά τις υποχρεώσεις μας στο Τσάμπιονς Λιγκ», είπε ο κόουτς των “κίτρινων” στη συνέντευξη Τύπου και συμπλήρωσε:

«Είναι θέμα απειρίας το ότι χάνεται η διαφοράς, πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, να ξεπερνάμε την πίεση των αντιπάλων, πρέπει να μάθουμε σε αυτές τις ειδικές συνθήκες να μην κάνουμε λάθη. Σ’ αυτό το κομμάτι μόνο ο Ξανθόπουλος μπορεί να ανταπεξέρχεται, είναι πολύ σημαντικό για εμάς, έχει το μυαλό που χρειάζεται για να προχωρήσει η ομάδα σε τέτοιες συνθήκες πίεσης.

Μια ομάδα πρέπει να έχει υλικό παραγωγής σε άμυνα και επίθεση, κι αυτό χρειάζεται χρόνο, συν ότι κάποιοι παίκτες είναι άπειροι σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Π.χ. κάποια πράγματα που σφυρίζονται δεν τα περιμένουν οι Αμερικάνοι. Η Ευρώπη έχει μυαλό, έχει διάβασμα, έχει θέματα που δεν μπορείς να τα προσδιορίσεις, πολλές φορές κάνεις ένα φάουλ που δεν το περιμένεις. Θέλει χρόνο».

Ερωτηθείς, για τους Έλληνες του ρόστερ: «Σε σχέση με την περσινή χρονιά το ελληνικό στοιχείο έχει ενισχυθεί σημαντικά. Απλά χρειάζεται χρόνος για να μπουν κάποιοι απ’ τους ξένους στη νοοτροπία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Για την παρουσία φίλων του Άρη και στο Ντομζάλε: «Είναι σημαντικό για εμάς που σε κάθε αγώνα, ακόμη και εκτός έδρας, έχουμε μαζί μας κόσμο, που φωνάζει το όνομά μας, φωνάζει για την ομάδα μας, και τους ευχαριστούμε».