Ανάμεικτα συναισθήματα προκάλεσε στον Δημήτρη Πρίφτη, η εμφάνιση της ομάδας του. Ο προπονητής του Άρη, αναφέρθηκε στο τι πρέπει να κάνουν οι «κίτρινοι», ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικοί στο δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς με τον Παναθηναϊκό, καθώς και στο πόσο καθοριστικοί ήταν απόψε οι Νικ Καλάθης και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Νίκησε δίκαια, ήταν καλύτερος και αποτελεσματικός. Εμείς είχαμε σοβαρότητα στο τελευταίο κομμάτι. Δείξαμε καλά στοιχεία, αλλά και προβληματισμούς. Πρέπει να βρούμε τρόπους να είμαστε πιο έξυπνοι και να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας όσον αφορά την έλλειψή μας. Ο Χάγκινς είναι σοβαρή απώλεια στη ρακέτα. Πρέπει να κάνουμε συνολική δουλειά, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει έναν ιδιαίτερο παίκτη εκεί, είτε έχει, είτε δεν έχει την μπάλα».
 
«Ήταν σε καλή μέρα ο Καλάθης ειδικά στο μακρινό σουτ. Χάρη σε αυτά τα σουτ πήρε διαφορά και έγειρε το ματς στην πλευρά του χωρίς αμφιβολία. Σε δύο μέρες θα είμαστε ξανά εδώ. Να κάνουμε προσαρμογές και να παίξουμε ξανά με σοβαρότητα».
 
Από πλευράς παικτών, ο Τζερέλ ΜακΝίλ είπε τα εξής: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη και το καλό ματς. Θέλαμε να παλέψουμε όσο πιο σκληρά μπορούσαμε. Κάναμε καλή αρχή. Η ομάδα δεν τα παράτησε. Κοιτάμε τη συνέχεια της σειράς και το παιχνίδι της Παρασκευής. Αλλαξαν προπονητή και έτσι αλλάζει η ομάδα. Μερικοί παίκτες παίζουν περισσότερο σε σχέση με πριν. Ομως ήταν ήδη μια εξαιρετική ομάδα. Δεν έκανε μεγάλες αλλαγές στο σύστημά του. Θεωρώ ότι τώρα έδωσαν πολύ περισσότερο την μπάλα στη ρακέτα, γιατί ξέρουν ότι πονάμε εκεί»