Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ για την τελευταία αγωνιστική της Basket League και κατέκτησε την προνομιούχο 4η θέση της βαθμολογίας. Μετά το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για την εικόνα της αναμέτρησης επισημαίνοντας τη θέληση και τη συγκέντρωση των παικτών του. 

Αναλυτικά:

«Παραδοσιακά αυτά τα ματς είναι θρίλερ. Παίξαμε πολύ ψυχωμένα στο δεύτερο ημίχρονο, βγάλαμε πολλή ενέργεια και γι’ αυτό πήραμε τη νίκη. Δεν ήταν εύκολο για την ΑΕΚ να τρέξει τις επιθέσεις της, βάζαμε καλά τα χέρια πάνω στην μπάλα. Αν δεν είχαμε ένα πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, τα πράγματα θα ήταν ακόμη πιο καλά. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο. Περιμένουμε ένα αποτέλεσμα και θα δούμε, αλλά για εμένα είναι πολύ σημαντικό ότι παίξαμε δυνατά και κάναμε αυτό που έπρεπε».

Ανάλογο ήταν το ύφος των δηλώσεων του και στη συνέντευξη τύπου όπου σχολίασε τόσο την φετινή χρονιά των “Κιτρίνων” όσο και τη νέα μετεγγραφή της ομάδας, Αντουάν Σκοτ.

Αναλυτικά:

«Συγχαρητήρια στην ομάδα και στους παίκτες. Η ομάδα είχε πνεύμα, είχε συναίσθημα, έκανε συγκινητική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο και είχε πολλή θέληση, πολλή ψυχή απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο, με πολλές λύσεις, με καλή λειτουργία και καλό διάβασμα. Εγινε σκληρό ματς. Ήταν καθοριστικό αμυντικά το τρίτο δεκάλεπτο. Είπαμε ότι με 47 πόντους στο ημίχρονο δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε κάτι. Εδικά εμείς, ξέραμε πως έπρεπε να κρατήσουμε τους αντιπάλους σε χαμηλότερο σκορ. Δεχθήκαμε μόλις 10 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο κι αν δεν είχαμε κάποιες ολιγωρίες στο ριμπάουντ θα ήταν πιο καθαρή η νίκη μας. Συγχαρητήρια στον κόσμο για τον παλμό που έδωσε στην ομάδα και την ώθηση που έδωσε. Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο, ξέρουμε ότι τους χρωστάμε. Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντική νίκη. Περιμένουμε το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ για να δούμε την τελική μας κατάταξη. Θα ξεκουραστούμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί έχουμε τραυματίες. Το γεγονός αυτό μεγαλώνει την αξία της σημερινής εμφάνισης και νίκης».

Για το κλίμα στον Άρη: «η ομάδα σε κάθε παιχνίδι παίζει πολύ δυνατά, στο εσωτερικό της δεν έχει καμία γκρίνια και οι παίκτες πάνε με σωστό πνεύμα να παίξουν τα ματς. Θα παλέψουμε πολύ δυνατά και στα πλέι οφ».

Σε ερώτηση για το τι τίτλο θα έβαζε στη χρονιά μέχρι τώρα, ο Δημήτρης Πρίφτης: «Δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο, πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό… Ολα αυτά μαζί και για εμένα και για τους παίκτες. Είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά με πολλά σκαμπανεβάσματα και συνεχίζεται».

Για τον Αντουάν Σκοτ, ανέφερε: «Έχει καλό μακρινό σουτ, εκεί που αγωνίστηκε φέτος (Ολλανδία, Φινλανδία) είναι χαμηλότερου επιπέδου, αλλά διακρίνεται για την έφεση στο σκορ. Έκανε μια ώριμη δήλωση, ότι θα προσπαθήσει να μην μπερδέψει την ομάδα, αλλά να βοηθήσει. Είναι δύσκολο να το καταλάβετε, αλλά είναι διαθέσαμε 2-3 προπονήσεις για έναν άλλον παίκτη την περασμένη βδομάδα, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα και το έχουμε κάνει άλλες 3-4 φορές φέτος. Αυτό δεν βοηθάει στην προετοιμασία κάθε αγώνα».

O Ουίλ Κάμινγκς τόνισε: «Εγινε σίγουρα ένα σκληρό παιχνίδι, το οποίο έπρεπε να κερδίσουμε. Περιμέναμε ότι θα ήταν έτσι. Ξέραμε ότι θα έρθει να πολεμήσει η ΑΕΚ, ίσως να πάρει τη ρεβάνς για το κύπελλο. Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου, παίξαμε πολύ καλά και πήραμε τη νίκη. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως πρόγευση για τα πλέι οφ, όπως και σήμερα και έτσι και στα πλέι οφ πρέπει να παλέψουμε για κάθε κατοχή και να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο. Στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω ότι βγήκα αρκετά επιθετικά. Προσπάθησα και στο πρώτο να είμαι έτσι, αλλά η άμυνά τους ήταν καλή. Προσπάθησα να είμαι πιο ήρεμος και έγινα πιο αποτελεσματικός. Χαίρομαι που βοήθησα την ομάδα να κερδίσει».