Ο Άρης αντιμετωπίζει τη Ναχαρίγια (20/12, 21:00) στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Basketball Champions League, με τον Δημήτρη Πρίφτη να υπογραμμίζει πως το ματς του πρώτου γύρου (εκτός έδρας νίκη με 85-53) δεν έχει καμία σχέση με το αυριανό.

“Eίναι δύσκολο και πρέπει να το κερδίσουμε. Είναι παιχνίδι στην έδρα μας, πρέπει να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Λειτουργούμε καλύτερα τελευταία όντως, αλλά πρέπει να το δείξουμε αυτό σε διάρκεια. Η Ναχαρίγια είναι καλή ομάδα, παρουσιάζει ανταγωνιστική εικόνα και έχει χάσει δύσκολα. Ο Κίτσεν τους άλλαξε τα δεδομένα, είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι από τον πρώτο γύρο”, δήλωσε αρχικά ο κόουτς του Άρη.

Για το που εστιάζει την βελτίωση του Άρη, είπε: “Παίζουμε πιο ομαδικά στην επίθεση, προσπαθούμε να πασάρουμε τη μπάλα, κάνουμε λιγότερα λάθη, είμαστε λίγο πιο οργανωμένοι, αλλά ακόμα προσπαθούμε…”.

Συγκρίνοντας τον αγώνα του πρώτου γύρου, ανέφερε: “Ο χειριστής της μπάλας της Ναχαρίγια είχε φύγει δυο μέρες πριν τον αγώνα στο Ισραήλ και αντικαταστάθηκε από τον Κίτσεν, που δεν είχε παίξει τότε. Τώρα θα υπάρχει χειριστής. Επειδή δεν υπήρχε στον πρώτο γύρο, η έκταση της διαφοράς έδφτασε μεγάλο σημείο και έγινε αυτό το σκορ. Ήταν εντελώς μόνος του ο Μπέρκοβιτς, το εκμεταλλευτήκαμε και τους πιέσαμε, αλλά ήταν εντελώς πλασματική εικόνα. Όποιος σκεφτεί ότι θα είναι το ίδιο, θα είναι παγίδα…”.

Για την συμμετοχή των Σπύρου Μούρτου και Μάικλ Τζένκινς, σχολίασε: “Θα το δούμε. Έκαναν ένα μέρος της προπόνησης σήμερα. Θα μιλήσουμε και με τον γιατρό και θα πάρουμε μια απόφαση”.

Για την χρησιμοποίηση του Ξανθόπουλου σε ρόλο βασικού πλέι μέικερ και την παρουσία του Κάμινγκς στο “2” ο Πρίφτης σχολίασε: “Ήταν λίγο αναγκαστική η προσαρμογή αυτή. Αν βοηθάει την ομάδα και είναι λειτουργικό αυτό, ναι θα υιοθετηθεί”.

Για το ότι με νίκη η ομάδα του “σφραγίζει” την πρόκριση στην επόμενη φάση, υποστήριξε: “Δεν τα έχω βάλει κάτω με αριθμούς, αλλά πρέπει να τα δώσουμε όλα και να παλέψουμε για τη νίκη. Είναι κομβικό ματς, μπορεί πρόωρα να μας δώσει την πρόκριση”.

Για την άνοδο των Ντραγκίσεβιτς και Τσαϊρέλη, επεσήμανε: “Βρήκαν περισσότερο χώρο και λεπτά συμμετοχής και έχτισαν αυτοπεποίθηση. Είναι θετικό ότι η ομάδα μπόρεσε με τους τραυματισμούς να είναι ανταγωνιστική και να μπορέσει να πάρει θετικά αποτελέσματα”.