Για την σπουδαία νίκη απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου μίλησε μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο Δημήτρης Πρίφτης, ενώ παράλληλα σχολίασε και τις απουσίες λόγω τραυματισμών που αντιμετωπίζει η ομάδα του Άρη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός του συλλόγου της Θεσσαλονίκης:

«Συγχαρητήρια στους παίκτες και την ομάδα για τη νίκη. Την είχαμε πολύ μεγάλη ανάγκη και την πετύχαμε απέναντι σε έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο. Είναι πλασματική η σημερινή εικόνα. Εμείς έχουμε ανεξέλεγκτα προβλήματα, τα οποία δεν μπορείς να εξηγήσεις και είναι και διαδοχικά… Γι’ αυτό το χρειαζόμασταν πολύ αυτό το ματς και ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε. Σε τρεις μέρες έχουμε πάλι παιχνίδι. Θα ξεκουραστούμε αύριο και από την Δευτέρα θα προετοιμαστούμε για την Έλιος. Ευχαριστούμε τον κόσμο που συνεχίζει και έρχεται και μας βλέπει.

Δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη, γιατί ο Κολοσσός είναι ομάδα με πολύ καλή συνοχή, με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Ήταν αμυντική η λογική που είχαμε σήμερα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν μπορώ να φανταστώ, από τα αγωνιστικά μέχρι τους τραυματισμούς».

Για τους τραυματισμούς που έχουν στοιχίσει στην ομάδα του είπε: «Είναι κακές στιγμές. Ο Καββαδάς χτυπάει μέσα στο παιχνίδι. Ο Μπάκνερ πατάει πάνω στο πόδι του Φοφανά και αντί να έχει ένα απλό διάστρεμμα, παθαίνει οστικό οίδημα, ο Σανικίτζε ήταν επίσης μια κακή στιγμή, ο Μαρμπλ έχει απουσιάσει, ο Τζένκινς επίσης. Συνεχώς έχουμε κάποιον που λείπει. Ο Βλάντο (Γιάνκοβιτς) αγωνίστηκε με ένεση σήμερα, ενώ θα έπρεπε να χάσει 3-4 παιχνίδια για τις ενοχλήσεις στο πέλμα. Θα προσπαθήσουμε να πάμε συντηρητικά. Μας δυσκολεύει πολύ αυτό. Δεν γίνεται να έχουμε συνοχή σαν ομάδα. Πάντα κάποιος έρχεται, κάποιος φεύγει».

Από την πλευρά των παικτών ο Βασίλης Σίμτσακ τόνισε: «Ήταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι από ψυχολογικής πλευράς και αυτό φάνηκε στα δύο πρώτα λεπτά που δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι. Με σκληρή άμυνα όμως καταφέραμε να βάλουμε εύκολα καλάθια, πήραμε όλοι οι παίκτες αυτοπεποίθηση, πήγε στα ύψη, και πήραμε μια μεγάλη διαφορά. Το αφήνουμε πίσω, αλλά θα πρέπει να κρατήσουμε την άμυνα και τις πολλές συνεργασίες και την κίνηση στην επίθεση. Πρέπει να προχωρήσουμε.

Οι απουσίες συσπειρώνουν τις ομάδες, ξέραμε ότι μας λείπουν παίκτες που προορίζονταν για την βασική πεντάδα. Σήμερα καταφέραμε και πασάραμε πολύ καλά, μεταφέραμε σωστά τη μπάλα, βγάλαμε ελεύθερα σουτ, ελεύθερα λέι απ, μπήκαν όλοι στο παιχνίδι και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Ακόμα, υποστήριξε για το τι είχε φταίξει μέχρι σήμερα: «Μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι δεν είχαμε καλή κυκλοφορία. Προσπαθούμε να μάθουμε έναν άλλο τρόπο παιχνιδιού, δεν είναι τόσο εύκολο. Η μετάβαση είναι δύσκολη, ενώ όταν δεν εμπλέκονται όλοι οι παίκτες στο παιχνίδι, δύσκολα αποκτούν και αυτοπεποίθηση. Δουλεύουμε, συνεχίζουμε να δουλεύουμε και κάποια στιγμή θα βγάζει η ομάδα αυτό που πρέπει μέσα στο γήπεδο».