O Άρης συνέχισε με εντός έδρας νίκη την πορεία του στη Basket League, επικρατώντας με 68-50 της Καβάλας σε αναμέτρησση για την 7η αγωνιστική.

Ο προπονητής των “κιτρινόμαυρων”, Δημήτρης Πρίφτης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τους παίκτες του, τονίζοντας παράλληλα πως πλεόν η ομάδα του επικεντρώνεται στην αναμέτρηση με την Μπουντούτσνοστ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη. Η Καβάλα μας προβλημάτισε στο μεγαλύτερο διάστημα, κυρίως αμυντικά. Νομίζω ότι είχαμε τουλάχιστον καλή αμυντική παρουσία κάνοντας καλό αμυντικό 3ο δεκάλεπτο. Για μας αυτό το παιχνίδι τελείωσε, αύριο έχουμε πάλι προπόνηση και η ζωή συνεχίζεται με διαδοχικά παιχνίδια. Θέλω να ευχηθώ καλή συνέχεια στην Καβάλα. Είναι μια πόλη και μια ομάδα με την οποία έχω συναισθηματικό δέσιμο”.

Για τα 22 λάθη της ομάδας του: “Είναι και θέμα συγκέντρωσης. Ήμασταν επιπόλαιοι στο ανοιχτό γήπεδο, θα μπορούσαμε να είχαμε τουλάχιστον 15 περισσότερους πόντους. Κάναμε ανεπίτρεπτα λάθη. Εξίσου σημαντικό ήταν ότι είχαμε 8/28 τρίποντα στην έδρα μας. Χάσαμε 20 ελεύθερα τρίποντα. Αυτό μπορεί να συμβεί βέβαια, το θετικό ήταν ότι κρατήσαμε την άμυνά μας”.

Για το αν η ομάδα έχει το μυαλό της στον αγώνα με την ΑΕΚ και όχι σε αυτό με την Μπουντούτσνοστ: “Δεν το πιστεύω. Έχουμε μεγάλο κίνητρο για το ματς με την Μπουντούτσνοστ, ξέρουμε θα είναι δύσκολο, ενώ ο αντίπαλος ίσως παίζει το τελευταίο τους χαρτί για την πρόκριση. Ξέρουμε ότι είναι σκληρή έδρα, δε σκεφτόμαστε την ΑΕΚ σε καμία περίπτωση. Δεν είμαστε αυτό το είδος της ομάδας”.

Για το γεγονός ότι στο «Νick Galis Hall» είναι τουλάχιστον 4.000 φίλαθλοι σε κάθε αγώνα: “Ο Άρης είναι ιδιαίτερη ομάδα, η ομάδα πάντα απευθύνεται στον κόσμο. Είναι σημαντικό που ανταποκρίνεται ο κόσμος, που έρχεται και μας βοηθάει, το ίδιο έκανε και πέρυσι. Είναι σημείο αναφοράς στην προσπάθειά μας. Φανταστείτε να παίζεις σε άδειο γήπεδο. Για μένα ο κόσμος είναι ο 6ος παίκτης κι ένας πολύ καλός συμπαίκτης”.

Για τη χαμηλή παραγωγικότητα στην επίθεση και τα λάθη: “Πιστεύω ότι υπήρξαν στιγμές που είχαμε καλή μεταφορά μπάλας σήμερα, αλλά ήμασταν επιπόλαιοι. Συν τοις άλλοις, όταν δεν μπαίνει το ελεύθερο σουτ, δεν φαίνεται η αξία της πάσας. Αν τα βάζαμε, θα αναδεικνυόταν – στο μυαλό του θεατή – και η πάσα. Δουλεύουμε προς πάσα κατεύθυνση, είναι σημαντικό να έχουμε σταθερότητα. Σήμερα είχαμε τουλάχιστον οκτώ ανεπίτρεπτα λάθη, θα έπρεπε να είχαμε το πολύ 14 λάθη”.

Aπό πλευράς παικτών, ο Νίκος Δίπλαρος συμπλήρωσε:”Πήραμε αυτή τη νίκη, όλη την εβδομάδα προετοιμαστήκαμε γι’ αυτό το παιχνίδι το οποίο χρειαζόμασταν. Κάναμε καλό σκάουτινγκ. Η Καβάλα έδειξε πολύ καλό πρόσωπο. Ακολουθεί τώρα μια δύσκολη εβδομάδα”.