Ο Άρης προσπαθεί να αναδομήσει την ομάδα του, μετά τους κλυδωνισμούς που προκάλεσαν οι ήττες από ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο, αλλά και η μέτρια εμφάνιση στο Basketball Champions League της FIBA απέναντι στην Χέλιος στην Σλοβενία.

Έτσι, επανήρθε στο προσκήνιο το φλερτ με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, του οποίου η παρουσία στην Ισπανία, και δε στην Βαλένθια ενδέχεται να αποδεχθεί βραχύβια. Συγκεκριμένα ο 26χρονος πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού δεν έχει βρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στους «πορτοκαλί», έχοντας 4 πόντους και 1,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, σε μόλις 9,9 λεπτά συμμετοχής. Ο Γιάνκοβιτς, με τον οποίο έχει υπάρξει προσέγγιση, δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Ισπανική ομάδα, αλλά η επικείμενη συμφωνία με τον Ουκρανό σέντερ, Σλάβα Κράβτσοφ αναγκαστικά θα οδηγήσει τον Πέδρο Μαρτίνεθ στο να αφήσει  έναν κοινοτικό παίκτη του εκτός ACB, με τον Γιάνκοβιτς να είναι υποψήφιος.

Από εκεί και πέρα, και αν συμβεί αυτό, η διοίκηση του Άρη ψάχνει να βρει και καλύτερη οικονομική συμφωνία, κλείνοντας συμφωνία μαζί του ως το 2018.