Για την ιστορία του, τον κόσμο της ομάδας και τον πληγωμένο εγωϊσμό του, λόγω της βαριάς ήττας στο Μιλάνο, θα αγωνιστεί κόντρα στην Αρμάνι ο Άρης, όπως τόνισε ο Βασίλης Σίμτσακ.
 
Οι “κίτρινοι” υποδέχονται την Αρμάνι στο Nick Galis Hall για την τεελυταία αγωνιστική του Last-32 του Eurocup με μοναδικό στόχο τη νίκη για την πρόκριση στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Όμως, αυτή δεν βρίσκεται στο χέρι τους, καθώς εάν νικήσει απόψε η Άλμπα Βερολίνου τη Νεπτούνας, θα πάρει αυτή το εισιτήριο για τους “8”, θέτοντας εκτός συνέχειας τον Άρη. Παρόλα αυτά, ο Βασίλης Σίμτσακ τόνισε ότι οι Θεσσαλονικείς θα αγωνιστούν για την ιστορία τους κόντρα στην Αρμάνι, ασχέτως αποτελέσματος στο Βερολίνο.
 
«Ξέρουμε ότι η πρόκριση δεν είναι στο χέρι μας αλλά εμείς θα τα δώσουμε όλα. Είναι ένα παιχνίδι με μια παραδοσιακά μεγάλη ομάδα, ίσως είναι το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας στην διοργάνωση, εμείς θα παρακολουθήσουμε τι θα γίνει σήμερα στο Άλμπα-Νεπτούνας αλλά ότι και να γίνει εμείς θα παίζουμε για την ιστορία μας, για τον κόσμο μας που μας ακολούθησε παντού πιστά και γιατί μας πείσμωσε η διαφορά του πρώτου αγώνα», είπε αρχικά ο Έλληνας γκαρντ.
 
Για τη βαριά ήττα στο Μιλάνο: «Μας έχει πειράξει πάρα πολύ ο τρόπος που χάσαμε εκεί, υπάρχει μεγάλος εγωισμός και στην ομάδα και στους παίκτες. Ο κύρις Ρέπεσα αν πήρε τάιμ άουτ ή αν ζητούσε να πιέζει η ομάδα του εμάς είναι κα΄τι το οποίο μας τιμά και δείχνει ότι μας σέβεται γιατί όταν κάποιος δεν σε σέβεται μπορεί να βάλει μέσα τους μικρούς. Έχουμε ωστόσο άυριο μια ευκαιρίαι να το διορθώσουμε .»
 
Για την εικόνα του για την Αρμάνι δίχως τον Τζεντίλε (σ.σ. θα είναι απών από την αναμέτρησηση): «Είναι πλήρης η ομάδα σε όλες τι θέσεις το ότι λείπει ο Τζεντίλε πιστεύω δεν αλλάζει πολλά πράγματα ενώ επιστρέφει και ο Σάντερς που είναι ένας σημαντικός παίκτης για αυτούς. Στην έδρα μας είμαστε πολλοί δυνατοί πιστεύουμε στους εαυτούς μας, πιστεύουμε στο κόσμο μας και θα κάνουμε ότι καλύτερο.»
 
Για το αήττητο της έδρας: «Είναι κίνητρο να κρατήσουμε αήττητη την έδρα μας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη νίκη και αύριο και να δείξουμε στο κόσμο ότι εμείς χάσαμε τη πρόκριση από δικά μας λάθη και μόνο που από τη μία πλευρά αυτό είναι λυπηρό αλλά επίσης δείχνουμε ότι είμαστε μια ομάδα με βάσεις και βαδίζει στο σωστό δρόμο.»
 
Για την προϊστορία των δύο ομάδων: «Όπως έχω πει και παλιότερα το να φοράς τη φανέλα του Άρη είναι πάρα πολύ τιμητικό, όταν ξεκινάς να παίζεις μπάσκετ μικρός παρακαλάς να βρεθείς σε τέτοια παιχνίδια όπου έχουν βρεθεί αντίστοιχα πολύ μεγάλοι παίκτες οπότε το ευχαριστιέσαι το παιχνίδι χωρίς άγχος.»
 
Για το αποψινό παιχνίδι της Άλμπα Βερολίνου με τη Νεπτούνας: «Νιώθω πολύ απαισιόδοξος γιατί πιστεύω ότι αν εμείς είχαμε τη Νεπτούνας στην έδρα μας δεν θα περνούσε σε καμία περίπτωση αλλά υπάρχει αυτή η μικρή ελπίδα.»