Ο Βασίλης Σίμτσακ δεν… κρύφτηκε και μίλησε με σκληρή γλώσσα για την εμφάνιση του Άρη στο Μιλάνο. Ο έμπειρος σέντερ, φανέρωσε στις δηλώσεις του την απογοήτευση που υπάρχει στους «κίτρινους» για το αποτέλεσμα με αντίπαλο την Αρμάνι, ενώ θεωρεί πως το γεγονός ότι δεν ανταποδόθηκε στους φίλους της ομάδας ο κόπος για να την παρακολουθήσουν από κοντά, συνιστά επιπλέον προσπάθεια στη συνέχεια για να ξεπεραστεί αυτό το «σοκ».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Θα το πω λαϊκά: μας πλάκωσαν στο ξύλο και δεν αντιδράσαμε. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε αντίξοες συνθήκες, απέναντι σε μια ομάδα με δυνατά κορμιά, που το παιχνίδι δεν μπορούσε να πάει στη δύναμη, αλλά χάσαμε δίκαια, αφού δεν αντιδράσαμε. Δικαιολογίες μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες, το θέμα όμως είναι ότι δεν ήμασταν στο γήπεδο, αλλά ήμασταν κάπου αλλού. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Νιώθω ντροπή, προσωπικά… Πρέπει όμως να σηκώσουμε κεφάλι, έχουμε πολύ δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε».
 
Για το πώς η ομάδα του θα ξεπεράσει την «βαριά» ήττα: «Το θέμα είναι να δουλέψουμε στο γήπεδο, να βρούμε το μυαλό μας, γιατί ξέφυγε μετά από κάποιες νίκες. Να βρούμε, να γυρίσουμε στην ταυτότητα μας, αυτή που μας θέλει να δίνουμε το 100% στο γήπεδο και να παλεύουμε συνέχεια μέχρι το τέλος και όχι όπως σήμερα το 5-10%».
 
Για τους φίλους του Αρη: «Ντροπιάσαμε κι αυτούς που ταξίδευσαν μέχρι εδώ. Τι να πω; Να πω συγγνώμη, δεν ξέρω αν αρκεί απλά μια συγγνώμη κι αν είναι αρκετή. Χρειάζονται πράξεις».