Ο Άρης βρίσκεται στην από την Τετάρτη(30/09) στην Τουρκία, προκειμένου να δώσει το τελευταίο του φιλικό προετοιμασίας, πριν την επίσημη έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν την Πέμπτη(1/10) την τουρκική Γκαζιάντεμπ του παλιού μας γνώριμου, Γιούρι Ζντοβτς. Ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Πρίφτης, συμπεριέλαβε στην αποστολή για την αναμέτρηση τους Βασίλη Ξανθόπουλο, Μιχάλη Πελεκάνο, Σλάβεν Τσούπκοβιτς, Δημήτρη Φλιώνη, Οκάρο Ουάιτ, Ντομινίκ Ουότερς, Θόδωρο Ζάρα, Τζαμέλ Χάγκινς, Τζέικ Κοέν, Σπύρο Μούρτος, Βασίλη Σίμτσακ και Τζέρελ Μακ Νιλ

Ο Άρης θα πραγματοποιήσει μία απογευματινή προπόνηση την Τετάρτη(30/09), με την επιστροφή του να είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή(2/10).

Με αφορμή το ταξίδι της ομάδας στην Τουρκία, αλλά και την έναρξη της νέας αγωνιστική περιόδου, που βρίσκεται πολύ κοντά, ο Βασίλης Σίμτσακ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

 Για την  φιλική αναμέτρηση κόντρα στο συγκρότημα του Γιούρι Ζντοβτς: “Αυτό θα είναι το τελευταίο φιλικό παιχνίδι πριν από την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών μας και σίγουρα οι κόουτς θα μπορέσουν να βγάλουν αρκετά συμπεράσματα. Όπως έγινε και στο “Nick Galis Cup”, όπου αντιμετωπίσαμε ομάδες υψηλού επιπέδου και σίγουρα είδαμε καλύτερα σε ποιους τομείς του παιχνιδιού πρέπει να βελτιωθούμε. Θα αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα, η οποία πέρυσι έχασε τα πλέι οφ για μία νίκη κι έκανε πολλές ζημιές στους “μεγάλους” του τουρκικού πρωταθλήματος”.

 Για την πορεία της προετοιμασίας του Άρη : “Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν δέκα νέα πρόσωπα στην ομάδα, όμως πιστεύω πως το σύνολο αφομοιώνει καλά τα “θέλω” του προπονητή μας. Υπάρχει αρκετό ταλέντο στην ομάδα κι όσο μπαίνουν οι αυτοματισμοί στο παιχνίδι μας θα είμαστε όλο και καλύτεροι στο επιθετικό κομμάτι. Από την άλλη, η άμυνα θα είναι και φέτος το μεγάλο “όπλο” μας και μέσω αυτής θέλουμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό και να βγάλουμε εύκολα καλάθια”.

 Για την ετοιμότητα της ομάδας του, λίγο πριν από την έναρξη των επίσημων ματς: “Είναι το ξεκίνημα της σεζόν και καμία ομάδα δεν θα είναι 100% έτοιμη στα πρώτα επίσημα παιχνίδια, όμως πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε στο καλύτερο δυνατό σημείο για τη δεδομένη χρονική περίοδο”.