O Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, επκρατώντας του ΠΑΟΚ με 84-72 στο κατάμεστο “Nick Galis Hall”

Ο Βασίλης Σίμτσακ, στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, τόνισε πως σημασία σε τέτοια παχνίδια έχει η καρδιά, ενώ παράλληλα στάθηκε και στην βελτιωμένη εικόνα που παρουσίασε η άμυνα των “κιτρινόμαυρων” στο δεύτερο μέρος και ειδικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Ξέραμε εξαρχής ότι θα ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ προερχόταν από ένα άσχημο σερί, στον δρόμο μας έλεγαν όλοι ότι θα κερδίζαμε εύκολα, αλλά βαθιά μέσα μας ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Σε τέτοια παιχνίδια δεν έχει σημασία σε ποια κατάσταση είναι η ομάδα αλλά ο ψυχισμός και η καρδιά. Χρειαζόταν υπομονή από μας, να μη τελειώσουμε το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο, δεν μπορεί να συμβεί αυτό. Βελτιώσαμε την άμυνά μας στο δεύτερο ημίχρονο και είναι κρίσιμο το σημείο που προσπέρασε ο ΠΑΟΚ (63-64) στην τέταρτη περίοδο. Τότε σφίξαμε την άμυνά μας, κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα και κερδίσαμε δίκαια”.

Για τον πανηγυρισμό του στο τέλος: “Όταν παίζω και ειδικά σε τέτοια παιχνίδια χάνω το μυαλό μου, με την έννοια ότι δίνω τα πάντα και μου βγαίνει αυτή η κίνηση. Ο ΠΑΟΚ ξέραμε ότι είναι πολύ έμπειρη ομάδα, υπερτερεί στο διάβασμα και εμείς στην αθλητικότητα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο συνδυάσαμε και τα δύο και φτάσαμε στη νίκη”.

Ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης Οκάρο Ουαίτ(27 π., 11 ριμπ.), πρόσθεσε: “Άκουγα πολλά γι’ αυτό την αναμέτρηση, ήθελα κι ήμουν συγκεντρωμένος. Πήραμε τη νίκη χάριν στον κόσμο μας, ο οποίος γέμισε το γήπεδο 2 ώρες νωρίτερα! Θέλω να πω στον κόσμο μας ότι τον αγαπώ και του ζητώ να συνεχίσει να μας στηρίζει”.