Του Θωμά Αυγέρη
21/07/2011 (23:14)

Μια από τις πιο σημαντικές, αν όχι η σημαντικότερη, μέρα για το μέλλον του μπασκετικού Άρη είναι η σημερινή. Η Σάρισα, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια αποτελεί τον νούμερο ένα χρηματοδότη της ομάδας, αποφάσισε πως θα συνεχίσει να βοηθά οικονομικά την ΚΑΕ και τη νέα σεζόν.

Η ολομέλεια της Σάρισα τελείωσε πριν από λίγη ώρα και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν με την παρακάτω ανακοίνωση: “Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΣΑΡΙΣΑ συστάθηκε επισήμως το Νοέμβριο του 2009 από 18 μέλη της Αρειανής οικογένειας και σήμερα αριθμεί 25. Μέχρι και σήμερα ο πρωταρχικός σκοπός της εταιρίας παραμένει η επικουρική, οικονομική στήριξη της ΚΑΕ ΑΡΗΣ.

Επίπροσθέτως στόχοι της εταιρίας είναι η δημιουργία δεξαμενής νέων παραγόντων και η προσέλκυση χορηγών μέσω γνωριμιών των μελών.

Τον Ιανουάριο του 2010 άρχισε ουσιαστικά η οικονομική ενίσχυση προς την ΚΑΕ ΑΡΗΣ και την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 διατέθηκε ποσό της τάξεως των 235.000 €. Παρά την αγωνιστική αποτυχία της ομάδας με την κατάληψη της 7ης θέσης στο πρωτάθλημα, η ΣΑΡΙΣΑ αποφάσισε να μην εγκαταλείψει την προσπάθειά της ούτε και την ΚΑΕ ΑΡΗΣ.

Μάλιστα, ανταποκρίθηκε στην πρόταση της ΚΑΕ για στελέχωση του Δ.Σ. της με τρία νέα μέλη, τους κ. κ. Δ. ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ, Σ. ΚΙΟΣΕΛΟΓΛΟΥ και Ι. ΡΑΣΟΓΛΟΥ, ώστε να αποφευχθεί ο ορισμός Διοίκησης Πρωτοδικείου (τα μέλη της αυτά προέτρεψε η ΣΑΡΙΣΑ πρόσφατα να παραιτηθούν μετά την νέα αποτυχημένη χρονιά, για να επιταχυνθούν οι μελλοντικές διαδικασίες). Η οικονομική στήριξη της ΚΑΕ συνεχίστηκε, ώστε σε διάστημα 18 μηνών εισέρρευσαν από τη ΣΑΡΙΣΑ στα ταμεία της ΚΑΕ 600.000 €.

Η ΣΑΡΙΣΑ, με βαθιά συναίσθηση του καταστατικού της σκοπού και των αισθημάτων της απέναντι στην καλαθοσφαιρική ομάδα του συλλόγου μας, παρά την εύλογη πικρία της, αποφάσισε τη συνέχιση της οικονομικής ενίσχυσης της ΚΑΕ με την απευθείας κάλυψη συγκεκριμένων αγωνιστικών δαπανών (συμβόλαια προπονητικού τιμ και ενδεχομένως καλαθοσφαιριστών που θα επιλέξει το Δ.Σ. της ΚΑΕ ΑΡΗΣ) προκειμένου να μπορέσει η ΚΑΕ να ανταποκριθεί στις τρέχουσες οικονομικές της υποχρεώσεις”.