Ο Μάικλ Τζένκινς ενημέρωσε το blog που έχει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και αναφέρθηκε στην ήττα του Άρη από την Μονακό, αλλά και στο δύσκολο επόμενο ματς με τον Κολοσσό Ρόδου.

Αναλυτικά τι είπε:

Αυτή είναι ακόμα μία δύσκολη εβδομάδα για μας. Είχαμε ένα σκληρό παιχνίδι απέναντι στην Μονακό για το Τσάμπιονς Λιγκ και τώρα φιλοξενούμε τον Κολοσσό για το πρωτάθλημα. Είναι σκληρή και δυνατή ομάδα. Πρέπει να προετοιμαστούμε και να είμαστε έτοιμοι, παρά τις επώδυνες απουσίες που έχουμε στο ρόστερ. Είχαμε χάσει ήδη τον Σανικίτζε και τον Καββαδά και τώρα χάσαμε και τον Μπάκνερ, οπότε έχουμε δυσκολίες στη θέση του σέντερ. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να το ξεπεράσουμε και να συσπειρωθούμε ακόμα περισσότερο ως ομάδα. Οι υπόλοιποι είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα του Σαββάτου και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κερδίσουμε, ώστε να μη χάσουμε άλλο έδαφος στο ελληνικό πρωτάθλημα
Στον αθλητισμό λένε ότι παίρνεις μέρος σε μία μάχη, σε έναν πόλεμο, κατά μία έννοια. Κάθε φορά που χάνεις έναν πολεμιστή, έναν συμπαίκτη, νιώθεις την ανάγκη να συσπειρωθείς περισσότερο με τον άλλον, να γίνει η ομάδα «ένα», αδιαπέραστη. Προσπαθείς να δημιουργήσεις έναν πιο ισχυρό δεσμό και να βρεις τον τρόπο να κερδίζεις τους αγώνες.
Θέλω να σημειώσω την ικανοποίηση που νιώθουμε όλοι με τη συμμετοχή μας στην εκδήλωση των Special Olympics, στο γήπεδό μας. Νιώσαμε μεγάλη χαρά και με τη σειρά μας δώσαμε χαρά στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Μετά την ήττα από την Μονακό, ήταν καλό που έγινε αυτή η εκδήλωση, ώστε κι εμείς να αφήσουμε πίσω μας αυτό το αποτέλεσμα. Εγώ και οι συμπαίκτες μου περάσαμε πολύ ωραία.
Το μπάσκετ είναι η δουλειά μας. Είμαστε ευλογημένοι που μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Ξέρουμε ότι κάποιοι άνθρωποι είχαν διαφορετικά όνειρα στη ζωή τους. Το ότι εμείς μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα έστω και ένα μέρος απ’ αυτά τα όνειρα, το να παίξουν στο γήπεδό μας και να γνωρίσουν την ομάδα, μας κάνει πολύ χαρούμενους. Ήταν ευλογία και γι’ αυτούς και για μας. Όλοι μάθαμε κάτι σήμερα. Η ζωή είναι δύσκολη και πάντα είναι καλό να κάνεις έναν συνάνθρωπό σου να χαμογελά.