Η καθημερινότητα του Λευτέρη Αρβανίτη από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ΚΑΕ Αρης κατακλύζεται από οικονομικά θέματα. Ο πρόεδρος των “κιτρίνων” ασχολείται σχεδόν εξ ολοκλήρου με ζητήματα οικονομικής φύσεως, προκειμένου να βρει λύσεις και να βοηθήσει την ομάδα να ορθοποδήσει και πάλι. Υπάρχουν όμως και ορισμένες υποθέσεις που δεν αφορούν το οικονομικό κομμάτι. Μία από αυτές είναι του Αλέξανδρου Βεζένκοφ.

Ο Σάσα (όπως είναι το υποκοριστικό του), στις 6 Αυγούστου θα ενηλικιωθεί και θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα ακολουθήσει το παράδειγμα του κολλητού του, Λευτέρη Μποχωρίδη ή αν θα… κουνήσει μαντήλι. Ο τελευταίος πέρυσι στις 13 Σεπτεμβρίου έβαλε την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο και περίπου ένα χρόνο μετά θα ξέρει αν θα συνεχίσει να είναι συμπαίκτης με τον καλύτερο φίλο του.

Οι επιλογές που σκέφτεται ήδη ο Βεζένκοφ με την οικογένειά του είναι δύο. Παραμονή στον Αρη ή NCAA. Σενάρια απόκτησής του από άλλο ελληνικό ή ευρωπαϊκό σύλλογο έχουν “ακουστεί”, αλλά κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη. Με δεδομένο λοιπόν πως ο Βουλγαροκύπριος προέρχεται από μία αρκετά ευκατάστατη οικονομικά οικογένεια, το οικονομικό δε θα διαδραματίσει κύριο ρόλο στην απόφασή του.

Στις αρχές της σεζόν ο Αρης είχε λιγοστές ελπίδες να τον διατηρήσει στο ρόστερ του. Η έλευση όμως του Βαγγέλη Αγγέλου άλλαξε τα δεδομένα. Ο κόουτς του “Αυτοκράτορα” έχει δώσει ενεργό ρόλο στον 17χρονο και το παιχνίδι του βελτιώνεται καθημερινά. Παράλληλα τόσο αυτός, όσο και ο Λευτέρης Αρβανίτης, έχουν άψογες σχέσεις με τον πατέρα του Βεζένκοφ.

Από την άλλη πλευρά, οι σειρήνες του NCAA ηχούν πολύ έντονα εδώ και αρκετό καιρό. Ηδη εκπρόσωποι κολεγίων (Xavier, Temple), έχουν μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μιλήσουν τόσο με τον ίδιο, όσο και με τον πατέρα του. Ακόμη και το Duke του μεγάλου Μάικ Σιζέφσκι έδειξε ενδιαφέρον για την περίπτωση του Βεζένκοφ, δείγμα ότι το ταλέντο του μόνο απαρατήρητο δεν έχει περάσει. Σε κάθε περίπτωση οι επόμενοι τρεις μήνες αναμένεται να είναι “καυτοί” μέχρις ότου να πάρει ο 17χρονος την οριστική του απόφαση.