Τη δεκαετία του ’80 ο Άρης του Γκάλη και του Γιαννάκη κυριαρχούσε απόλυτα στο ελληνικό μπάσκετ. Αποκορύφωμα της υπεροχής αυτής αποτελεί το μοναδικό ρεκόρ των 80 συνεχόμενων, όπως έχει επικρατήσει, νικών επί τρεισήμισι ολόκληρα χρόνια (1985-88)! Ο συγγραφέας Νάσος Κατσώχης, όμως, που παρακολουθούσε στενά το ρεκόρ, διαπίστωσε δύο ενδιαφέροντα στοιχεία: καταρχήν, οι σερί νίκες δεν ε;iναι 80, αλλά 81!
 
Και έπειτα, ερχόμαστε τη διπλή ανάγνωση του ρεκόρ. Ποια είναι αυτή; Ας δούμε λίγο τα πράγματα: το μεγάλο αήττητο είχε ξεκινήσει μετά την ήττα του Άρη από τον Πανιώνιο το 1984-85. Όμως, το παιχνίδι εκείνο, που ήταν ματς της έκτης αγωνιστικής του α’ γύρου, (το οποίο αρχικά είχε κερδίσει ο Άρης), λόγω διαιτητικού σφάλματος αποφασίστηκε να επαναληφθεί. Κάτι που έγινε όμως πολύ πιο μετά, εν μέσω του β’ γύρου του ίδιου πρωταθλήματος. Και στον επαναληπτικό κέρδισε ο Πανιώνιος μετά από δύο παρατάσεις.
 
Αν επομένως το συγκεκριμένο ματς ”επιστραφεί” στον α’ γύρο, όπου και ανήκει τυπικά, οι σερί νίκες ανεβαίνουν από 81 σε 91, ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Αθηναικού. Και, καθώς το ματς εκείνο Πανιωνίου-Άρη ήταν ματς της έκτης αγωνιστικής του α’γύρου, οι νίκες τυπικά -όχι στην πράξη- είναι 91, ως εξής: 20 το 1984-5 (από την 7η αγωνιστική ως και την 26η), 26 το 1985-6, 21 το 1986-7, 21 το 1987-8, και τρεις το 1988-9 (το σερί σταμάτησε ο ΠΑΟΚ την τέταρτη αγωνιστική).
 
Δηλαδή, ο Ν. Κατσώχης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για διπλής ανάγνωσης ρεκόρ, που συνοψίζεται στην ακόλουθη διατύπωση: ο Άρης υπήρξε αήττητος για 81 συνεχή ματς (στην πράξη), και ταυτόχρονα για 91 συνεχείς αγωνιστικές (βάσει προγράμματος).
 
Πηγή: Νάσος Κατσώχης
 
Πηγή έρευνας: τεύχος 315 του Περιοδικού All-Star Basket