Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει φέτος το καλοκαίρι η διοίκηση του Αρη στην προσπάθεια που κάνει να στελεχώσει το ρόστερ της ομάδας είναι η χαμένη αξιοπιστία της. Συζητήσεις με παίκτες έχουν γίνει καθώς επίσης έχουν κατατεθεί και προτάσεις, όμως με δεδομένο πως οι “κίτρινοι” έχουν αποκτήσει τη φήμη του κακοπληρωτή, αρκετοί από αυτούς στους οποίους έχει γίνει κρούση είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί.

Αυτό που έχει θέσει ως προσωπικό στόχο ο Λευτέρης Αρβανίτης, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, είναι ο “Αυτοκράτορας” να αποκτήσει και πάλι τη χαμένη του αξιοπιστία. Βέβαια αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί από τη μία μέρα στην άλλη κι ο πρόεδρος του Αρη το γνωρίζει πολύ καλά. Θα γίνουν όμως τα αδύνατα δυνατά προκειμένου όλοι οι παίκτες που θα αγωνιστούν τη νέα σεζόν στους “κίτρινους” να πληρώνονται στην ώρα τους και παράλληλα θα πραγματοποιηθεί προσπάθεια ούτως ώστε να τηρούνται στο ακέραιο και οι διακανονισμοί που έχουν γίνει.

Παράλληλα συνεχίζεται η προσπάθεια συμβιβασμού με τους παίκτες που έχουν κινηθεί ενάντια του Αρη μέσω FIBA, για να μπορέσει η ομάδα να ξεπεράσει κι αυτό το σκόπελο. Το εν λόγο ζήτημα είναι ίσως και το δυσκολότερο που αντιμετώπισε μέχρι τώρα η διοίκηση της ομάδας, αφού πρόκειται για συνολικό χρέος που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις παικτών, όπως αυτή του Γάιου Σκορδίλη, που δύσκολα θα βρούνε λύση.

Ο Κερκυραίος στις μέχρι στιγμής διαπραγματεύσεις δε κάνει βήμα πίσω για τα χρήματα που του οφείλονται και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει τη δυσκολότερη υπόθεση.