Ο Τζέρελ ΜακΝίλ, ήταν από τους «ακρογωνιαίους λίθους», στην εξαιρετική πορεία του Άρη την άρτι ληχθείσα σεζόν, όπου μπορεί να μην κατάφερε να κρατήσει την τρίτη θέση που κατείχε από την κανονική περίοδο, κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά θα έχει να θυμάται μια αξιοπρεπέστατη παρουσία στο Eurocup, όπου δεν κατάφερε για μερικούς… πόντους στη διαφορά με την Άλμπα Βερολίνου, να περάσει στα προημιτελικά. Μία από τις προτεραιότητες της διοίκησης, όπως είναι λογικό, είναι η παραμονή του Αμερικανού γκαρντ, αλλά στην υπόθεση αυτή, χρειάζεται να ξεπεραστούν αρκετά «εμπόδια» για να επέλθει αίσιο τέλος.

Το πιο βασικό κομμάτι, είναι σαφώς το οικονομικό, με τις απαιτήσεις του ΜακΝίλ να φαντάζουν δύσκολο να καλυφθούν ολοκληρωτικά από τους «κίτρινους». Ο ίδιος, φέρεται να ζητά ετήσιες απολαβές γύρω στα 200.000 ευρώ, αλλά ο Άρης δε μοιάζει διατεθειμένος να του προσφέρει τέτοιο ποσό, αν και επιθυμεί μέσα στην αύξηση του μπάτζετ, να αυξηθεί και ο μισθός του 29χρονου παίκτη.

Οι συζητήσεις, πάντως, κυλούν σε καλό κλίμα και προς το παρόν υπάρχει δεδομένα διάθεση για συναίνεση. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, σύντομα, να υπάρξουν υποχωρήσεις, προκειμένου ο ΜακΝίλ να συνεχίσει να «βομβαρδίζει» τα αντίπαλα καλάθια, φορώντας την φανέλα του «Αυτοκράτορα». Την περασμένη χρονιά, είχε κατά μέσο όρο 14.4 πόντους, 4.3 ριμπάουντ και 2.2 ασίστ στο Eurocup, ενώ σημείωσε 14 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ στην Basket League.