Ο Άρης, κατάφερε τα τελευταία του δύο χρόνια να πετύχει την «αναγέννησή» του, καθώς και την εκ νέου ανάδυσή του μεταξύ των κορυφαίων ομάδων του πρωταθλήματος, μιας και αποτελεί φαβορί για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Στην προσπάθειά του να γίνει ξανά ο «Αυτοκράτορας» του παρελθόντος, έχει ήδη πραγματοποιήσει «άλματα» προόδου, με την πρώτη του ευρωπαϊκή απόπειρα ύστερα από αρκετά χρόνια να κρίνεται επιτυχημένη, αν και στο φινάλε του Last-32 του Eurocup, έμεινε μια «πίκρα» για την απώλεια της πρόκρισης στους κορυφαίους 16, στις λεπτομέρειες.

Ο μεγαλομέτοχος των «κιτρίνων», Νίκος Λάσκαρης, σχεδιάζει από τώρα το μέλλον της ομάδας του και έχει κατασταλάξει στο μέλλον της, αναφορικά με τον επερχόμενο «διχασμό» του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο ισχυρός άνδρας του Άρη, ισορροπώντας στο «δίπολο» μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκα, επισκέφθηκε στην Καταλονία τον Τζόρντι Μπερτομέου, προκειμένου να συζητήσει τα οφέλη που θα είχε πιθανή συμμετοχή του συλλόγου στην Ευρωλίγκα. Η κουβέντα με τον εκτελεστικό διευθυντή της, φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά πειστική για τον ίδιο, ώστε να τον κάνει να διαφοροποιήσει τις αρχικές του προθέσεις, οι οποίες ήταν υπέρ της συμμετοχής στο επικείμενο Champions League, με αποτέλεσμα να καταλήγει οριστικά σε αυτή την απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Basketblog.gr, πέραν της απόφασης αυτής, ο Νίκος Λάσκαρης προχωρά ήδη στα επόμενα «βήματα», κοιτάζοντας από τώρα τη στελέχωση του ρόστερ. Στόχος, είναι η επένδυση σε παίκτες, οι οποίοι θα απαρτίζουν το βασικό κορμό της ομάδας σταθερά στο μέλλον και θα μπορούν να εγγυηθούν σε ετήσια βάση, την εκπλήρωση των στόχων που θα θέτουν η διοίκηση, μαζί με το τεχνικό επιτελείο. Να μπορούν, δηλαδή, οι Θεσσαλονικείς να στηρίζονται σε ένα συγκεκριμένο αριθμό προσώπων στο αγωνιστικό κομμάτι, τα οποία θα μπορούν να ανταποδίδουν σε βάθος χρόνου αυτή την εμπιστοσύνη.

Το μέλλον του Άρη, επί εποχής Λάσκαρη, έχει ήδη αρχίσει να γράφεται…