Η απαγόρευση μεταγραφών από τη FIBA θα συνεχίσει να ισχύει και στον Άρη είναι αναγκασμένοι να κοιτάξουν μπροστά. Ήδη η διοίκηση των “κιτρίνων” έχει έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους των Κόλιμον, Σάιμον και Άουτερμπριτζ τους οποίους ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις και για το γεγονός πως η συνεργασία τους θα λήξει άδοξα. Μία εξέλιξη η οποία όπως είναι λογικό δεν ικανοποίησε ούτε τους ανθρώπους του “Αυτοκράτορα” και φυσικά ούτε τους ίδιους τους παίκτες οι οποίοι θα πρέπει να βρούνε νέες επαγγελματικές στέγες. 

Σχετικά με τη λύση της συνεργασίας με τους τρεις Αμερικανούς όμως, η διοίκηση του Άρη πρέπει να βρει λύση σε ακόμη ένα θέμα. Ο Κλιφ Κόλιμον είναι ο μοναδικός από τους τρεις παίκτες, ο οποίος έχει ειδικό όρο στο συμβόλαιό του που αναφέρει πως εφόσον η τιμωρία της FIBA παραμείνει, οι “κίτρινοι” έχουν το δικαίωμα να “σπάσουν το συμβόλαιό του. 

Τέτοιος όρος δεν υπάρχει στο συμβόλαιο των Οράιον Άουτερμπριτζ και Τσέιζ Σάιμον, κάτι που σημαίνει πως εφόσον οι δύο Αμερικανοί θελήσουν, μπορούν να διεκδικήσουν τα υπόλοιπα χρήματα των συμβολαίων τους. Πάντως στις πρώτες συζητήσεις μεταξύ της ομάδας και των εκπροσώπων των παικτών φάνηκε πως θα βρεθεί αναίμακτη λύση.