Τα ΒΑΝ της FIBA πάνε κι έρχονται και πέφτουν το ένα μετά το άλλο στο κεφάλι του Αρη. Τελευταίο ήταν αυτό που θα έρθει για τις οφειλές προς τον Κάιλ Ουίβερ, καθώς δικαιώθηκε η προσφυγή που είχε κάνει ο Καναδός και το ΒΑΝ είναι έτοιμο να βγει. Και θα ‘ναι το 9ο συνολικά για την ομάδα. Τα 8 που έχουν προηγηθεί είναι για οφειλές στους Ντέβιν Μαρμπλ, Βασίλη Καββαδά, Μάικλ Τζένκινς, Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς, Βίκτορ Σανικίτζε, Κάμινγκς, Γάιου Σκορδίλη και Έρικ Μπάκνερ. Μα δεν είναι μόνο τα ΒΑΝ.

Η ομάδα πέρασε και φέτος δύσκολες οικονομικές ώρες. Οι ξένοι έκαναν απεργία εν μέσω της σεζόν. Οι Ελληνες που έμειναν (Λευτέρης Μποχωρίδης, Δημήτρης Φλιώνης, Βασίλης Χρηστίδης, Δημήτρης Βεργίνης και Διαμαντής Σλαφτσάκης) πήραν ανάποδες με τις απληρωσιές και ζήτησαν προ ημερών να συναντηθούν με τον Δημήτρη Γουλιέλμο. Το τετ α τετ έγινε και ο διοικητικός ηγέτης του Αρη, τους ξεκαθάρισε ότι θα τους δώσει τα λεφτά που τους οφείλονται (μάλιστα σε κάποιους οφείλονται λεφτά από πέρσι).

Η κατάσταση στην ομάδα θυμίζει ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Ο Γουλιέλμος προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, αλλά τα παλιά και νέα χρέη δείχνουν να πνίγουν την ομάδα και το τοπίο είναι μαύρο κι άραχλο.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ασπρη μέρα δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Κάθε άλλο. Σκοτεινή φαντάζει η επόμενη μέρα. Η απαγόρευση μεταγραφών που ισχύει από το περασμένο καλοκαίρι δεν δείχνει να φεύγει με τίποτα. Όπως δεν αλλάζουν με τίποτα και τα οικονομικά δεδομένα.

Αν δεν βρεθεί λύση άμεσα, τα προβλήματα θα γιγαντωθούν και ο Αρης δύσκολα θα αποφύγει το «ναυάγιο».

Μέσα σε όλα στην έξοδο δείχνει να οδεύει και ο Γιάννης Καστρίτης, που είχε συνάντηση σήμερα με τον Γουλιέλμο και ζήτησε μια διορία για να απαντήσει αν θα μείνει ή όχι στην ομάδα.