Με οδηγούς την άμυνά (ειδικότερα την τρομερή άμυνα του Μποχωρίδη στον Wright στην τελευταία επίθεση του Buducnost) του και ορισμένα κρίσιμα καλάθια ο Άρης πραγματοποίησε μία παλικαρίσια ανατροπή από το -16 που βρέθηκε στο 15ο λεπτό και με αυτόν τον τρόπο πανηγύρισε ένα τεράστιας σημασίας διπλό (63-65) απέναντι στην πολύ ποιοτική και με πολλαπλάσιο προϋπολογισμό Buducnost. Ουσιαστικά το σύνολο του Καστρίτη ανέβηκε στο 3-3 και πλέον μπαίνει πολύ δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης, την ώρα που οι Μαυροβούνιοι υποχώρησαν στο 2-4. Από την πλευρά των νικητών ξεχώρισαν οι Bankston και Gallinat με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα, ενώ στην αντίπερα όχθη προσπάθησε ο Makoundou με 20 πόντους.

Oι φιλοξενούμενοι πλήρωσαν σε μεγάλο βαθμό την δυστοκία τους στην επίθεση, μία συνθήκη από την οποία επωφελήθηκαν οι Μαυροβούνιοι, διότι πήραν πλεονέκτημα πέντε πόντων (10-5). Μάλιστα οι γηπεδούχοι ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους ειδικά στο πίσω μέρος του παρκέ, με αποτέλεσμα να κλείσουν το δεκάλεπτο στο +9 (20-11). Όσο περνούσε η ώρα τόσο γινόντουσαν χειρότερα τα πράγματα, καθότι οι “μπλε” έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και έφτασαν να προηγούνται ακόμη και με 16 πόντους (32-16). Σε εκείνο το σημείο η αρμάδα του Καστρίτη έβγαλε σφυγμό και βελτίωσε άρδην την εικόνα της με πρωταγωνιστή τον Gallinat, πλησιάζοντας αρχικά στους επτά (37-30) και πηγαίνοντας στην ανάπαυλα στο -5 (39-34).

Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς δεν περιορίστηκαν εκεί και έφεραν το παιχνίδι στον πόντο (42-41), αλλά ένα μικρό black out έδωσε την δυνατότητα στο συγκρότημα του Mijovic να ανακτήσει το +10 (51-41). Οι “κιτρινόμαυροι” για άλλη μία φορά δήλωσαν δυναμικό παρών στο παιχνίδι και με τον Sousa να κάνει θραύση στα ριμπάουντ και να σημειώνει αρκετούς πόντους, κατάφεραν να οδηγηθούν στην τελική ευθεία του αγώνα με το αναστρέψιμο -5 (56-51). H Βuducnost προσπάθησε να χτίσει ξανά πλεονέκτημα ασφαλείας και ξέφυγε με εννιά (60-51), εντούτοις ο Άρης αντέδρασε ξανά και με εύστοχο λέι απ του Κατσιβέλη προσπέρασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι (60-61). Ο Έλληνας γκαρντ ήταν ο x-factor των “κιτρινόμαυρων” και με νέο καλάθι διαμόρφωσε το 60-63, ενώ ο Gallinat έγραψε το 62-64 στα 54”. Ο Wright μιμήθηκε τον SG των φιλοξενούμενων και με 1/2 βολές έκανε το 63-64, την στιγμή που στην επόμενη κατοχή η ελληνική ομάδα υπέπεσε σε λάθος και έδωσε επίθεση 24” στους αντιπάλους. Στην τελευταία επίθεση ο Μποχωρίδης έβγαλε την άμυνα στον Wright, ο Κατσίβελης πέτυχε 1/2 βολές και έδωσε την τεράστια νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 39-34, 56-51, 63-65

Δείτε τα στατιστικά εδώ

Δείτε την βαθμολογία εδώ