Η FIBA έλυσε κατά πολύ τον βρόγχο των ΒΑΝ, που έπνιγε τον Άρη και δεν τον άφηνε κάνει μεταγραφές. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενημέρωσε την ΕΟΚ μέσω επιστολής ότι η ομάδα μπορεί να κάνει μεταγραφές ξένων από την «εσωτερική αγορά», δηλαδή παίκτες που έπαιζαν στην Ελλάδα στην περασμένη σεζόν.

Ο Άρης έτσι μπορεί να αποκτήσει νομότυπα (η ΕΟΚ μπορεί να τους εκδώσει δελτία) και με τη βούλα τους Mario Chalmers, Jamal Shuler, Quenton DeCosey, Mila Milosevic και Vladimir Dragisevic με τους οποίους έχει συμφωνήσει ήδη.

Οι άνθρωποι του ΄Άρη είχαν συναντήσεις στη Γενεύη στις 8/9 με με FIBΑ, BCL και ΒΑΤ, για να αρθούν τα ΒΑΝ. Ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρης και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, και ο νομικός σύμβουλος του Ερασιτέχνη, Χρήστος Γρόλλιος, είχαν τετ α τετ εκεί με τον Γενικό Γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνό, τον Διευθυντή του Basketball Arbitral Tribunal (ΒΑΤ), Zoran Radonic και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Basketball Arbitral Tribunal, Benjamin Siedler.

Οι «κίτρινοι» δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν διακανονισμούς με παίκτες στους οποίους οφείλουν χρήματα και έχουν δικαιωθεί στο ΒΑΤ. H FIBA είχε ρίξει 8 ΒΑΝ στον σύλλογο για τις οφειλές προς τους Cummings, Buckner, Jenkins, Marble, Weaver, Καββαδάς, Dragisevic, Sanikidze.

Η FIBA έκρινε ότι ο Άρης θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του και έτσι του επέτρεψε να ενισχυθεί για την ώρα από την… εσωτερική αγορά.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε ενημερώσει βέβαια, την ΕΟΚ προ καιρού ότι δεν επιτρέπεται σε ομάδες με ΒΑΝ να κάνουν μεταγραφές, κι αν κάνουν τότε στην Ελληνική Ομοσπονδία θα επιβάλλεται πρόστιμο. Ο Άρης όμως, ξεκαθάρισε ότι θα πληρώσει, η FIBA το δέχτηκε αυτό και έτσι η ομάδα μπορεί τουλάχιστον να ενισχυθεί με παίκτες που έπαιζαν στην Ελλάδα στην περσινή σεζόν.