Πριν από λίγη ώρα γνωστοποιήθηκε το πρόγραμμα του πρωταθλήματος και τα βλέμματα των περισσοτέρων στράφηκαν φυσιολογικά στο ντέρμπι των “αιωνίων” και στην επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στο ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ ως προπονητής του Περιστερίου. Παρόλα αυτά η κληρωτίδα είχε κέφια και μας έδωσε αφορμή για σχολιασμό και για άλλα θέματα όπως το πρόγραμμα φωτιά του Άρη.

Συγκεκριμένα το σύνολο του Καστρίτη έχει να δώσει τέσσερα ντέρμπι στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, ενώ ο βαθμός δυσκολίας τους θα αυξηθεί σε περίπτωση που κερδίσει την πρόκριση στους ομίλους του Fiba Europe Cup. Στην πρεμιέρα οι Θεσσαλονικείς θα υποδεχθούν τον ενισχυμένο κι ανανεωμένο Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο, κάτι το οποίο είχε γίνει και στο περσινό πρωτάθλημα και μάλιστα οι “κιτρινόμαυροι” πανηγύρισαν ένα σπουδαίο ροζ φύλλο αγώνα, καθότι ανέτρεψαν διαφορά 19 πόντων απέναντι σε έναν ισχυρότερο αντίπαλο.

Στην συνέχεια ο Άρης θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον επίσης αλλαγμένο ΠΑΟΚ στο λεγόμενο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Ο συντελεστής δυσκολίας θα είναι σίγουρα υψηλός, καθότι αν και η ποιότητα των δύο ομάδων είναι “αίνιγμα” προς στιγμής, ο ¨Θεός του Πολέμου” θα κληθεί να αγωνιστεί σε ένα εχθρικό περιβάλλον και σε μία έδρα την οποία έχει να αλώσει από το 2017.

Βέβαια δύσκολα δεν σταματούν εδώ για τους παίκτες του Γιάννη Καστρίτη, που την τρίτη αγωνιστική θα υποδεχθούν τον πρωταθλητή και πολύ ποιοτικό Ολυμπιακό, σε ακόμη μία πολύ δύσκολη αποστολή. Τέλος το πρόγραμμα βουνό κλείνει στα Άνω Λιόσια απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία επίσης έχει μεγάλο βάθος κι αρκετή ποιότητα.

Συμπερασματικά το ξεκίνημα είναι πολύ δύσκολο για τους Θεσσαλονικείς, αφού έχουν δύο εντός έδρας αγώνες, στους οποίους το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι η ήττα αλλά και δύο εκτός έδρας ντέρμπι που θα λάβουν χώρα σε δύο δύσκολες έδρες, στις οποίες ο Άρης δεν έχει καλή παράδοση.

Βέβαια όπως είναι αναμενόμενο το πρόγραμμα μετά γίνεται πολύ πιο βατό, άρα οι “κιτρινόμαυροι” έχουν την δυνατότητα να πάρουν αρκετές νίκες, μέσω των οποίων θα αναρριχηθούν στην βαθμολογία και θα καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από την είσοδο στα πλέι οφ του πρωταθλήματος.