Μετά τη μεγάλη νίκη απέναντι στο Ρέθυμνο, έρχεται για τον ΚΑΟ Δράμας μία σπουδαία πρόκληση στην Πυλαία, σύμφωνα με τον Έρικ Άτκινς. Ο γκαρντ των Δραμινών, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον ΠΑΟΚ, ενθυμούμενος την άσχημη εμφάνιση και την ήττα στον μεταξύ τους αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος, νωρίτερα στη σεζόν. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, επισημαίνει πως πλέον τα δεδομένα είναι διαφορετικά, στέλνοντας το μήνυμα στον αντίπαλο, ότι θα βρει μπροστά του έναν αρκετά αξιόμαχο αντίπαλο.

Αναλυτικά, όσα έγραψε στο blog που διαθέτει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

«Καλησπέρα σας από τη Δράμα!
Περάσαμε μετά από αρκετό καιρό μια χαρούμενη βδομάδα, γιατί πάντοτε όταν κερδίζεις, το κλίμα αλλάζει. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που κερδίσαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με μια ομάδα σαν το Ρέθυμνο, παίζοντας κατά τη γνώμη μου το καλύτερο μπάσκετ τη φετινή χρονιά. Πιάσαμε σπουδαία απόδοση, το χαρήκαμε, το χάρηκε και ο κόσμος, πήραμε αυτό που τόσο πολύ θέλαμε και μας έλειπε, αλλά η συνέχεια δεν μας επιτρέπει να το σκεφτόμαστε συνέχεια.

Το αφήσαμε πίσω εκείνο το παιχνίδι και τώρα έχουμε μπροστά μας μια πρόκληση. Δύο συνεχόμενα παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη, με δύο πολύ καλές ομάδες. Για τον αγώνα με τον Άρη είναι νωρίς να ασχοληθούμε… Μπροστά μας έχουμε το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο σκέψης μας και προσέγγισης του αγώνα επειδή ο αντίπαλός μας προέρχεται από συνεχόμενες ήττες. Πέρασαν αρκετές δυσκολίες με συνεχόμενα παιχνίδια και τραυματισμούς, αλλά διαπιστώσαμε στο σκάουτινγκ ότι πρόκειται για μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Διαθέτει εμπειρία, παιχνίδι τόσο μέσα όσο και έξω από το καλάθι και παίκτες που παίζουν σκεπτόμενο μπάσκετ. Δεν το συναντάς συχνά αυτό.

Στο παιχνίδι κυπέλλου στο ξεκίνημα της χρονιάς είχαμε ηττηθεί με μεγάλη διαφορά, το θυμάμαι ακόμα και τώρα πόσο άσχημα είχαμε παίξει. Έχουν αλλάξει όμως οι ομάδες από τότε. Εμείς θέλουμε να παρουσιάσουμε ανταγωνιστικό πρόσωπο αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να δώσουμε συνέχεια στην εμφάνισή μας κόντρα στο Ρέθυμνο. Πρέπει να “διαβάσουμε” σωστά κάθε φάση, σε άμυνα και επίθεση, να παραμείνουμε ψύχραιμοι και πιστοί στο πλάνο και να εκμεταλλευτούμε όσα λάθη μας δώσει ο ΠΑΟΚ μέσα στο γήπεδο. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θέλουμε να απολαύσουμε τον αγώνα…».