Ο ΚΑΟΔ πραγματοποίησε μία αλλαγή στο ρόστερ του, καθώς ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Κρίστιαν Πολκ και παράλληλα την απόκτηση του Τζέι Κόβαν Μπράουν. Οι ιθύνοντες της ομάδας της Δράμας δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις του Πολκ και έτσι ο Νέναντ Μάρκοβιτς αποφάσισε να κάνει την αλλαγή με την απόκτηση του Μπράουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΑΟΔ:
«Η ΚΑΟΔ 1989 ΚΑΕ ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου με τον καλαθοσφαιριστή J’Covan Brown. Ο Αμερικανός καλαθοσφαιριστής (23χρ., 1,90m) αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο TEXAS και αγωνίστηκε το 2012 με την ομάδα του ΑΓΟ Ρεθύμνου. Επίσης ανακοινώνεται η λύση της συνεργασίας με τον καλαθοσφαιριστή Κρίστιαν Πολκ.

Ο J’Covan Brown ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΚΑΟΔ και μάλιστα απέναντι στον πρωταθλητή και κυπελλούχο Ελλάδας, Παναθηναϊκό, το απόγευμα της Τρίτης. Ποιος είναι, όμως, ο νέος ξένος του ΚΑΟΔ;

Γεννημένος την… ημέρα των ερωτευμένων, του Αγίου Βαλεντίνου, πριν από 23χρόνια, ο Brown μεγάλωσε στο Πορτ Άρθρουρ του Τέξας και έπαιξε μπάσκετ στο πανεπιστήμιο της πολιτείας του, το Τέξας. Την τρίτη του χρονιά εκεί ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας με 20,1 πόντους μέσο όρο, είχε όμως και 3,4 ριμπάουντ και 3,6 ασίστ, σουτάροντας με 37% από τη γραμμή του τρίποντου.

Αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ του 2012, έχοντας πίστη στον εαυτό του από την εξαιρετική χρονιά που έκανε. Δυστυχώς, όμως, δεν επιλέχθηκε από καμία ομάδα! Ξεπέρασε γρήγορα την απογοήτευσή του γιατί κλήθηκε να συμμετέχει στο σάμερ λιγκ του Λας Βέγκας το καλοκαίρι του 2012 με την ομάδα των Μαϊάμι Χιτ.

Τότε ήρθε η δεύτερη απογοήτευση, γιατί τραυματίστηκε στο πόδι, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ευρώπης. Βρήκε επαγγελματική στέγη στην Ελλάδα, υπέγραψε στο Ρέθυμνο και έτσι ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στην ομάδα της Κρήτης έμεινε μόλις για έξι αγώνες, έχοντας 9,3 πόντους σε περίπου 20 λεπτά συμμετοχής. Αποχώρησε λόγω του τραυματισμού του στο πόδι που είχε “κληρονομήσει” από το καλοκαίρι με τους Χιτ. Τον περασμένο Φεβρουάριο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του τραυματισμού του, ολοκλήρωσε την αποθεραπεία του και προσπάθησε να βρει εκ νέου συμβόλαιο στο ΝΒΑ, παίζοντας στο σάμερ λιγκ με την φανέλα των Νικς της Νέας Υόρκης. Δεν τα κατάφερε, όμως, και τελικά ήρθε η πρόταση του ΚΑΟΔ, που είναι στοίχημα και για τον ίδιο, για να δείξει ότι μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο, σ’ ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά και για την ίδια την ομάδα, που του εμπιστεύτηκε θέση ξένου.

Ο Brown με ύψος 1,88μ. στο Τέξας ήταν ο ορισμός του πόιντ γκαρντ, δηλαδή και οργανωτής, αλλά και σκόρερ. Είναι παίκτης που μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια και στην θέση “1” και στην θέση “2”, είναι εξαιρετικός στο πικ εν ρολ σύμφωνα με τους Αμερικανούς αναλυτές, γιατί μπορεί να διαβάζει σωστά το παιχνίδι και ο ΚΑΟΔ έχει ψηλούς που παίζουν επίσης καλά το πικ εν ρολ».