Η διοίκηση της Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τη διαιτησία του αγώνα με τον Ίκαρο και στους ρέφερι της αναμέτρησης Παναγιώτη Αναστόπουλο, Πέτρο Παπαπέτρου και Γιώργο Κατραχούρα.
Αναλυτικά:

“Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας βαθύτατα προβληματισμένη από τη σημερινή διαιτησία στον αγώνα της με τον Ίκαρο Καλλιθέας στο ΔΑΚ “Αλεξάνδρα Δήμογλου” της Καλαμίτσας, υπογραμμίζει τον αποτροπιασμό της, καθ’ ότι τέτοιου είδους διαιτησίες, στερούν από την κάθε ομάδα το ευγενές κίνητρο του “ευ αγωνίζεσθαι” και ειδικότερα στέρησαν αδικαιολόγητα από την Ομάδα μας το ροζ φύλλο του αγώνα, που δικαιούνταν.

Η πίκρα μας και η συνεπακόλουθη οργή μας θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη συνέχεια. Η διοίκηση εκφράζει τη βαθύτατη πεποίθηση της, ότι η Ομάδα μας επάξια αγωνιζόμενη (όπως πάντα), με τιμή και με αξιοπρέπεια και πάντα εντός των ορίων του αγωνιστικού χώρου, θα επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Α1.

Μετά το σημερινό κάκιστο διαιτητικό γεγονός, εφιστά τη προσοχή στους αρμοδίους φορείς, που εποπτεύουν το πρωτάθλημα της Α1 και τη διαιτησία του. Η αγωνιστική αξιοπρέπεια και η διαιτητική αξιοπιστία (απαραίτητα στοιχεία για το χαρακτήρα του πρωταθλήματος μπάσκετ) αποδυναμώνονται με τέτοιου είδους διαιτητικές παρουσίες…

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ε.Κ.Καβάλας

Κώστας Παπακωνσταντίνου