Η μεγάλη προσπάθεια της Καβάλας για την παραμονή της στην Basket League ΟΠΑΠ κορυφώνεται, καθώς το συγκρότημα του Άγγελου Κορωνιού, υποδέχεται το Σάββατο τον Απόλλωνα σε ένα παιχνίδι που είναι εξαιρετικά κρίσιμο για τους γηπεδούχους. Ο Έλληνας τεχνικός του συλλόγου, προετοιμάζει την ομάδα του για μία… μάχη, καθώς ο σύλλογος της Πάτρας δείχνει ιδιαίτερα δυνατός φέτος.

Η μεταγραφή του Ντέιβιντ Ταϊρού δείχνει να δυναμώνει την ομάδα του Άγγελου Κορωνιού, κάτι που φάνηκε και στο παιχνίδι με αντίπαλο τη Λέφσκι για τη Βαλτική Λίγκα. Ο Αμερικανός έδειξε πολύ καλά στοιχεία και αν δέσει καλά και με τους υπόλοιπους παίκτες, τότε αυτόματα η Καβάλα γίνεται πιο δυνατή επιθετικά. Εκεί δηλαδή που ήθελε και έπρεπε να δυναμώσει. Πλέον ο Έλληνας τεχνικός προσπαθεί να προετοιμάσει την ομάδα του όσο καλύτερα γίνεται για τον αγώνα απέναντι στον Απόλλωνα, καθώς η νίκη σε αυτό το ματς κρίνεται επιτακτική.

Οι γηπεδούχοι θέλουν τους δύο βαθμούς για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά το συγκρότημα του Νίκου Βετούλα, έχει δείξει φέτος πως είναι εξαιρετικά δυνατό σε οποιαδήποτε έδρα. Η δυσκολία του αγώνα είναι δεδομένη, ωστόσο οι ιθύνοντες της Καβάλας θεωρούν πως και με τη βοήθεια του κόσμου μπορούν να τα καταφέρουν.